Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

8 Kasım yol durumu: İstanbul, Ankara ve İzmir'de kapanmalar

KGM'nin 8 Kasım yol durumu bültenine göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de yol çalışmaları sürüyor. Bazı güzergâhlarda şeritler kapatılırken ulaşım kontrollü sağlanıyor.

GÜNDEM 08.11.2026 09:16 Sibel Eyüpoğlu Okuma Süresi: 4 dk
8 Kasım yol durumu: İstanbul, Ankara ve İzmir'de kapanmalar
Paylaş:
N

Karayolları Genel Müdürlüğünün (KGM) 8 Kasım 2026 Pazar günü saat 06.28 itibarıyla yayımlanan yol durumu bülteninde, İstanbul, Ankara ve İzmir'deki ulaşımı etkileyen çalışmalar açıklandı. Üç büyükşehirde bazı otoyol ve bağlantı yollarında şerit kısıtlamaları uygulanırken belirli güzergâhlarda ulaşım karşı yönden çift yönlü sağlanıyor.

Ankara-Kırıkkale yolunda devam eden çalışmaların yanı sıra İstanbul'daki köprü güçlendirme projeleri ve İzmir bağlantılı otoyollardaki şerit kapanmaları öne çıkıyor. Sürücülerin özellikle çalışma yapılan kesimlerde trafik işaretlerine uymaları gerekiyor.

ANKARA'DA HANGİ YOLLARDA ÇALIŞMA VAR?

Ankara'da şehirler arası ulaşımı etkileyen yol çalışmaları devam ediyor.

KGM'nin açıklamasına göre Ankara-Kırıkkale yolunun 29-31. kilometreleri arasında Kırıkkale yönü trafiğe kapatıldı. Bu kesimde ulaşım karşı yönden çift yönlü olarak sağlanıyor.

Ankara Çevre Otoyolu üzerinde Samsun ve Karapürçek kavşakları arasındaki çalışmalarda da trafik düzenlemeleri uygulanıyor.

Ankara-Konya yolunun Gölbek mevkisindeki 39-41. kilometreleri ile Karahamzalı mevkisindeki 56-58. kilometrelerinde ise sürücüler karşı yönden çift yönlü ulaşım sağlıyor.

ANKARA'DA KONTROLLÜ PATLATMA NEDENİYLE YOL KAPANABİLİR

Ankara Çevre Otoyolu'nun Samsun Kavşağı ile Karapürçek Kavşağı arasındaki 0-5. kilometrelerinde kontrollü patlatma çalışmaları planlandı.

Bu kapsamda 8 Kasım Pazar günü saat 09.00 ile 16.00 arasında yaklaşık 15 dakikalık geçici trafik kesintileri uygulanabileceği bildirildi.

Ankara-Kırıkkale yolunun 28-29. kilometrelerinde de aynı saatler arasında kontrollü patlatma nedeniyle her iki yönde kısa süreli kapanmalar öngörülüyor.

ANKARA'DA 9 KASIM'DA BİR YOL DAHA KAPANACAK

Başkentte ulaşımı etkileyecek bir diğer çalışma için 9 Kasım tarihi açıklandı.

Ankara Çevre Otoyolu'nun İncek-Dodurga kavşakları arasındaki Eskişehir yönünün 9-20 Kasım tarihleri arasında onarım çalışmaları nedeniyle kapatılması planlanıyor.

Bu güzergâhı kullanacak sürücülerin açıklanan çalışma takvimini dikkate almaları gerekiyor.

İSTANBUL'DA TEM VE D-100 ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR

İstanbul'da TEM Otoyolu'nun Akşemsettin Viyadüğü kesiminde bakım ve güçlendirme çalışmaları sürüyor. Çalışma nedeniyle Hasdal yönündeki sağ şeritte trafik düzenlemesi uygulanıyor.

O-3 Otoyolu'nun Hadımköy-Çatalca arasındaki bölümünde ise Ankara yönünde şerit daraltması bulunuyor.

Bakırköy'deki İncirli Köprüsü'nün güçlendirilmesi kapsamında D-100 Karayolu'nun Topkapı yönündeki yan yolunun 8 Kasım saat 23.00'ten itibaren 15 gün süreyle kapatılması planlandı.

Bu süreçte trafiğin D-100 ana yola aktarılması, yan yolun ise 23 Kasım'da tek şerit olarak yeniden açılması öngörülüyor.

ADNAN KAHVECİ BULVARI'NDA TRAFİK DÜZENLEMESİ

İstanbul'da Marmaray üzerindeki köprünün yenilenmesi kapsamında Adnan Kahveci Bulvarı'nda da yol kapatma kararı duyuruldu.

8 Kasım saat 00.00 itibarıyla Adnan Kahveci Bulvarı, Beyaz Lale Sokak ve Dumlupınar Sokak'ın çift yönlü olarak ulaşıma kapatılması planlandı.

Alternatif güzergâhlar arasında Dr. Remzi Kazancıgil Caddesi, Rauf Orbay Caddesi ve Kilitbahir Sokak gösterildi.

İZMİR-AYDIN OTOYOLUNDA ŞERİT KISITLAMASI

İzmir'de otoyol çalışmalarının ulaşım üzerindeki etkisi devam ediyor.

İzmir-Aydın Otoyolu'nun 17-18. ve 20-21. kilometreleri arasında İzmir yönündeki sağ ve emniyet şeritleri çalışmalara bağlı olarak trafiğe kapatılıyor.

Kızılcaköy Köprüsü çevresindeki 17-18. kilometrelerde yürütülen çalışmanın 8 Kasım'a, 20-21. kilometrelerdeki çalışmanın ise 15 Kasım'a kadar sürmesi planlandı.

İZMİR ÇEVRE OTOYOLUNDA TEMİZLİK ÇALIŞMASI

İzmir Çevre Otoyolu'nun Sasalı-Mavişehir kesiminde refüj temizliği yapılacağı duyuruldu.

Çalışmalar nedeniyle Aydın yönündeki sol şeridin saat 08.00 ile 17.00 arasında kontrollü olarak kapatılması öngörülüyor.

İzmir-Çeşme Otoyolu'nun Çeşme gişeleri çevresinde ise 12 Kasım'a kadar trafik düzenlemelerinin devam etmesi planlanıyor.

İSTANBUL'DA TRAFİK KAZALARI: 7 KİŞİ YARALANDI

İstanbul'da 8 Kasım sabahına yansıyan trafik kazası haberlerinde iki ayrı olay öne çıktı.

Avcılar ilçesinin Cihangir Mahallesi'nde D-100 Karayolu'nun Küçükçekmece istikametinde meydana gelen kazada, bir otomobilin önce başka bir araca, ardından aydınlatma direğine çarptığı bildirildi.

Önceki akşam yaşanan ve 8 Kasım'ın ilk saatlerinde haberleştirilen kazada biri ağır olmak üzere beş kişi yaralandı. Kaza nedeniyle kapanan iki şeritte trafik, araçların kaldırılmasının ardından normale döndü.

Bahçelievler'de Mahmutbey-Yeşilköy bağlantı yolunda ise motosiklet ile üç otomobilin karıştığı zincirleme kazada iki kişi yaralandı.

7 Kasım gecesi haberleştirilen olayın ardından trafik bir süre tek şeritten sağlandı.

ANKARA VE İZMİR'DE SON KAZA DURUMU

8 Kasım sabahı itibarıyla taranan haber ajansı ve resmî kaynaklarda Ankara ile İzmir'de aynı tarihte yaşandığı doğrulanabilen yeni bir büyük trafik kazasına ilişkin bilgiye ulaşılamadı.

Ancak bu durum, kentlerde herhangi bir trafik kazası meydana gelmediği anlamına gelmiyor.

Sürücülerin yolculuk öncesinde Karayolları Genel Müdürlüğünün güncel yol durumu duyurularını ve yerel trafik bilgilendirmelerini kontrol etmeleri önem taşıyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Paraguay'da banka soruşturması: Eski başkan Pena tutuklandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Paraguay'da banka soruşturması: Eski başkan Pena tutuklandı
WhatsApp
İhbar Hattı