Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Adana'da ve çevre illerde hissedilen deprem meydana geldi

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde 17 dakika arayla 4,8 ve 4,9 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Adana’daki sarsıntıların ardından Osmaniye’nin Sumbas ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

GÜNDEM 04.10.2026 14:23 Güncelleme: 04.10.2026 15:15 Meryem Velieceoğlu Okuma Süresi: 2 dk
Adana'da ve çevre illerde hissedilen deprem meydana geldi
Paylaş:
N

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 17 dakika arayla meydana gelen 4,8 ve 4,9 büyüklüğündeki depremlerin ardından Osmaniye'de de 5,2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Peş peşe yaşanan sarsıntılar bölgede hissedildi.

İLK DEPREM SAİMBEYLİ'DE 4,8 BÜYÜKLÜĞÜNDE OLDU

AFAD'ın paylaştığı bilgilere göre Adana'nın Saimbeyli ilçesinde saat 14.19'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

İlk sarsıntının yerin 7,99 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi. Depremin çevre illerde de hissedildiği belirtildi.

17 DAKİKA SONRA BİR DEPREM DAHA

Saimbeyli, ilk depremin ardından yeniden sallandı. AFAD, saat 14.36'da bölgede 4,9 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Böylece Saimbeyli'de yalnızca 17 dakika arayla 4,8 ve 4,9 büyüklüğünde iki sarsıntı kaydedildi.

BU KEZ OSMANİYE SALLANDI

Adana’da peş peşe yaşanan sarsıntıların ardından bu kez Osmaniye sallandı.
Saat 14.43’te merkez üssü Osmaniye’nin Sumbas ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Böylece bölgede kısa süre içerisinde büyüklükleri 4,8, 4,9 ve 5,2 olan üç deprem kaydedildi.

AFAD İLK DEPREMİN ARDINDAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

AFAD, Saimbeyli'deki ilk 4,8 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, o an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığını bildirmişti.

Açıklamada saha tarama çalışmalarının devam ettiği belirtilerek depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletilmişti.

Adana Valisi Mustafa Yavuz ise depreme ilişkin, "Şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezine gelen olumsuz ihbar yok. Ekiplerimiz saha taramalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımıza 'geçmiş olsun' diliyorum.” açıklamasında bulundu.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Manisa Büyükşehir Belediyespor karşısında üç setlik Fenerbahçe galibiyeti
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Manisa Büyükşehir Belediyespor karşısında üç setlik Fenerbahçe galibiyeti
WhatsApp
İhbar Hattı