Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 30 Temmuz'da tutuklanan satın alma müdürü Deniz Şimşek'in savcılık ifadesinin ayrıntıları gündeme geldi.
Hürriyet'in aktardığı ifadeye göre Şimşek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Derneğin deprem sonrasında gerçekleştirdiği bazı satın almalarda ise fiyat, teslimat ve ürün kalitesine ilişkin sorunlar gördüğünü öne sürdü.
Şimşek'in anlattıkları soruşturma kapsamında verdiği ifadede yer alan iddialardan oluşuyor; söz konusu beyanlar kesinleşmiş bir yargı kararı anlamına gelmiyor.
80 MİLYON LİRALIK KİTAP ALIMI İDDİASI
Şimşek'in açıklamalarından biri, deprem bölgesinde kurulması planlanan konteyner kırtasiyeler için yapılacak kitap alımlarına ilişkin oldu.
Bir şirketten önce 66 milyon, daha sonra 44 milyon liralık teklif alındığını söyleyen Şimşek, buna rağmen aynı firmadan 80 milyon lira bedelle kitap satın alındığını öne sürdü.
Şimşek ayrıca kitapların bir bölümünün eski ve müfredat dışı olduğunu, planlanan konteynerlerin de kurulmadığını iddia etti.
YEM VE MAMA ALIMLARINI ANLATTI
Şimşek, 30 milyon lira karşılığında 3 bin ton büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemi ile kedi ve köpek maması satın alındığını söyledi.
Satın alınan ürünlerin kalitesi konusunda şikâyetler geldiğini öne süren Şimşek, bu alımlara ilişkin yaşandığını söylediği sorunları savcılık ifadesinde anlattı.
GIDA ALIMLARI İÇİN 230 MİLYON LİRA AÇIKLAMASI
Deprem bölgesine gönderilmek üzere yapılan kahvaltılık ürün alımlarına da değinen Şimşek, bu alımların toplam tutarının 230 milyon liraya ulaştığını belirtti.
Bazı sevkiyatlarda irsaliyelerdeki miktarlar ile teslim edilen ürünlerin uyuşmadığını ileri süren Şimşek, gıda ürünlerinin kalitesinin de düşük olduğunu iddia etti.
6 TIR DORSESİ İÇİN 160 MİLYON LİRA İDDİASI
Şimşek'in ifadesinde “Bilim TIR” projesine ilişkin açıklamalar da yer aldı.
Altı TIR dorsesi için yaklaşık 160 milyon lira ödendiğini söyleyen Şimşek, muhasebe kayıtlarında ayrıca 12 milyon liralık bakım faturası gördüğünü belirtti.
Şimşek, sahadaki çalışanlardan söz konusu bakımın yapılmadığı yönünde bilgi aldığını öne sürdü.
HALUK LEVENT HAKKINDA DA BEYANDA BULUNDU
Deniz Şimşek, savcılık ifadesinde Ahbap'ın kurucusu Haluk Levent'e ilişkin de bir iddiada bulundu.
Şimşek, Levent'in dernek içindeki bilgilerin dışarı sızdırılmasıyla ilgili konuşurken kendisine, “Yarın bir sorun olursa İsviçre'ye kaçarım” dediğini ileri sürdü.
Söz konusu söz, Şimşek'in savcılık ifadesinde yer alan bir beyan niteliğinde olup Haluk Levent'in bu ifadeyi kullandığına ilişkin haberde bağımsız bir doğrulama yer almıyor.