Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Ahmed Şara NATO Zirvesi için Ankara'da! Temaslar başlayacak

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Esenboğa Havalimanı'nda Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından karşılanan Şara'nın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kritik diplomatik görüşmelere katılması bekleniyor.

GÜNDEM 08.07.2026 11:21 Mazhar Taha Akkaya 85 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Ahmed Şara NATO Zirvesi için Ankara'da! Temaslar başlayacak
Paylaş:
N

36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde lider trafiği sürerken, davetli ülkeler arasında yer alan Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara da resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

ESENBOĞA'DA RESMİ KARŞILAMA

Ahmed Şara'yı taşıyan özel uçak sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

Suriye liderini havalimanında Ticaret Bakanı Ömer Bolat karşılarken, törende Ankara Valiliği yetkilileri, Dışişleri Bakanlığı protokol temsilcileri ve Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği mensupları da hazır bulundu.

GÖZLER KÜLLİYE'DEKİ TEMASLARDA

NATO Zirvesi kapsamında Ankara'da bulunan Ahmed Şara'nın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek diplomatik temaslarda yer alması bekleniyor.

Şara'nın ziyaretinin, Suriye'nin uluslararası diplomatik temaslarını artırma sürecinin önemli adımlarından biri olarak değerlendirildiği belirtiliyor.

ZİRVEDE YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Ankara'da düzenlenen NATO Zirvesi'nde üye ülkelerin liderlerinin yanı sıra davetli ülke temsilcileri de temaslarını sürdürüyor.

Ahmed Şara'nın Ankara programı kapsamında gerçekleştireceği görüşmelerin, bölgesel güvenlik, Suriye'deki son gelişmeler ve Türkiye-Suriye ilişkileri açısından önem taşıdığı ifade ediliyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Bakan Fidan'dan NATO Zirvesi'nde yoğun diplomasi trafiği! Peş peşe temaslar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bakan Fidan'dan NATO Zirvesi'nde yoğun diplomasi trafiği! Peş peşe temaslar
WhatsApp
İhbar Hattı