Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İstanbul'da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 2 Kasım'da 82 yaşında hayatını kaybeden Zorlu'nun cenazesine iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.
CENAZE TÖRENİNE ABDULLAH GÜL DE KATILDI
Ahmet Nazif Zorlu için İstanbul Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Zorlu'nun ailesi, yakınları, çalışma arkadaşları ve iş dünyasından temsilciler katıldı. Zorlu'nun naaşı, cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.ÇELENK YERİNE BAĞIŞ YAPILMASI İSTENDİ
Zorlu Holding, cenaze töreni öncesinde yaptığı açıklamada Ahmet Nazif Zorlu'nun vasiyeti doğrultusunda çelenk gönderilmemesini istedi. Açıklamada, çelenk göndermek isteyenlerin bunun yerine tercih ettikleri bir sivil toplum kuruluşuna bağış yapabilecekleri belirtildi.TEKSTİLDEN VESTEL'E UZANAN İŞ HAYATI
1944 yılında Denizli'de doğan Ahmet Nazif Zorlu, iş hayatına babasının mesleği olan tekstil sektöründe başladı. Trabzon'da açtığı mağazayla ticaret yapan Zorlu, 1970 yılında şirketinin merkezini İstanbul'a taşıdı. İlk üretim şirketi Korteks'i 1976'da kurdu.
1990 yılında şirketlerini Zorlu Holding çatısı altında birleştiren iş insanı, 1994'te Vestel'i holding bünyesine kattı. Zorlu Grubu, sonraki yıllarda tekstilin yanı sıra elektronik, beyaz eşya, enerji, gayrimenkul, metalurji, savunma ve e-mobilite alanlarında da faaliyet göstermeye başladı.
İŞ DÜNYASINDA VE SİVİL TOPLUMDA GÖREV ALDI
Ahmet Nazif Zorlu, holding başkanlığının yanı sıra grup şirketlerinde yönetim kurulu başkanı ve başkan vekili olarak görev yaptı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi olan Zorlu, TÜSİAD, DENBİR, BASİAD ve TETSİAD gibi kuruluşlarda da üyeliklerini sürdürüyordu.