Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

AK Parti'den fon soruşturması açıklaması: “Somut bilgi ve belge olmadan itibar hedef alınamaz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir, fon soruşturması üzerinden Mahinur Özdemir Göktaş ve Ömer Bolat'a yönelik iddialara tepki gösterdi. Demir, “Somut bir bilgi, belge ve hukuki dayanak olmadan insanların isimlerini, ailelerini ve itibarlarını siyasi tartışmaların malzemesi haline getiremezsiniz” dedi.

GÜNDEM 09.10.2026 01:51 Sinem Cal Okuma Süresi: 1 dk
AK Parti'den fon soruşturması açıklaması: “Somut bilgi ve belge olmadan itibar hedef alınamaz”
Paylaş:
N

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, fon soruşturması üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat hakkında ortaya atılan iddialara tepki gösterdi.

Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, siyaset yapmanın duyulan her iddiayı gerçek kabul ederek insanların itibarını hedef almak anlamına gelmediğini belirtti.

“SİYASETİN DE BİR AHLAKI VAR”

Siyasi rekabetin ve muhalefetin belirli sorumlulukları bulunduğunu ifade eden Demir, Göktaş ve Bolat'ın isimlerinin fon soruşturması üzerinden tartışmaya çekilmesini eleştirdi.

Demir, “Elinizde somut bir bilgi, belge ve hukuki dayanak olmadan insanların isimlerini, ailelerini ve itibarlarını siyasi tartışmaların malzemesi haline getiremezsiniz.” ifadelerini kullandı.

“BAKANLAR SOMUT CEVAPLAR VERDİ”

Bakanların kendilerine yöneltilen isnatlara açık ve somut yanıtlar verdiğini belirten Demir, buna rağmen aynı iddiaların gündemde tutulmasını “itibar zedeleme çabası” olarak nitelendirdi.

Demir, açıklamasında siyasi tartışmalarda güvenin ve itibarın korunmasının önemine dikkat çekerek AK Parti'nin bu anlayışla mücadele etmeyi sürdüreceğini ifade etti.

YENİ PARTİ'YE ELEŞTİRİ

Mustafa Demir, açıklamasında Yeni Parti'yi de hedef aldı. Demir, partinin ortaya koyduğu siyaset anlayışının “yalan üretme ve iftira atma siyasetinden” öteye geçemediğini savundu.

Demir, “Siyasette güven, sözün ağırlığıyla, itibar ise hakikate gösterilen saygıyla korunur.” ifadelerini kullandı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Demiryolu emniyetinde yeni dönem: Ceza 411 bin liraya yükseldi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Demiryolu emniyetinde yeni dönem: Ceza 411 bin liraya yükseldi
WhatsApp
İhbar Hattı