Alihan Kuriş’e yönelik yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Kamuoyunda Süleymancılar cemaatinin lideri olarak bilinen Kuriş’in yapılanmasına yönelik operasyonda 38 şüpheli gözaltına alınmış, bunlardan 32’sinin tutuklandığı bildirilmişti. Soruşturma dosyasına yansıyan son bilgilere göre örgüt üst yönetiminin “Glooper” adlı dışarıdan erişime kapalı bir yazılım üzerinden haberleştiği öne sürüldü.
GLOOPER MAĞAZALARDA YER ALMIYOR
Edinilen bilgilere göre Glooper, App Store ve Google Play gibi uygulama mağazalarında bulunmuyor. Sistemin dışarıdan erişime kapalı şekilde çalıştığı, yalnızca yetkilendirilmiş kullanıcıların sisteme girebildiği ve özel veri işleme ile dosyalama yapılabildiği belirtildi. Kullanıcıların üç aşamalı doğrulama sistemiyle uygulamaya eriştiği, bu yapının özellikle üst kademe yöneticiler tarafından kullanıldığı öne sürüldü.
İDARİ VE MALİ KAYITLARIN TUTULDUĞU İDDİASI
Soruşturma kapsamında uygulamada yurtlar, personel, idari işler ve mali süreçlerle ilgili kayıtların tutulduğu iddia edildi. Yapılan incelemelerde örgüt içindeki bazı hocalarla iletişimin de şifreli e-posta hesapları üzerinden sürdürüldüğü öne sürüldü. Bu iddiaların teknik inceleme ve adli bilişim raporlarıyla birlikte soruşturma dosyasında değerlendirildiği belirtiliyor.
BAKAN ÇİFTÇİ GLOOPER’I BYLOCK’A BENZETTİ
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de soruşturmaya ilişkin yaptığı açıklamada Glooper’a dikkat çekti. Çiftçi, FETÖ’nün ByLock kullanmasına atıfta bulunarak, Alihan Kuriş grubunun üst yönetiminin de Glooper isimli bir uygulama kullandığını söyledi. Bakan Çiftçi, üst kademenin sisteme üç aşamalı doğrulamayla girdiğini ifade etti. Çiftçi daha önce yaptığı açıklamalarda operasyonun dini cemaatlere veya muhafazakâr kesimlere yönelik olmadığını, soruşturmanın suç örgütü iddiası üzerinden yürütüldüğünü savunmuştu. Bu çerçevede Glooper’a ilişkin incelemelerin de örgütsel haberleşme ve mali yapı iddialarının aydınlatılması açısından önem taşıdığı belirtiliyor.