Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Alihan Kuriş soruşturmasında ikinci dalga: Hilmi Tuna Kuriş dahil 10 tutuklama

“Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturmasının ikinci dalgasında gözaltına alınan şüphelilerden 10’unun tutuklandığı bildirildi. Tutuklananlar arasında Alihan Kuriş’in kardeşi Hilmi Tuna Kuriş de bulunuyor.

GÜNDEM 26.08.2026 00:28 Güncelleme: 26.08.2026 00:38 Nahibe Demirel 35 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Alihan Kuriş soruşturmasında ikinci dalga: Hilmi Tuna Kuriş dahil 10 tutuklama
Paylaş:
N

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü” soruşturmasında ikinci dalga operasyonun ardından gözaltına alınan şüphelilere ilişkin adli süreçte yeni bir gelişme yaşandı.

Son gelen bilgilere göre, gözaltındaki şüphelilerden 10’u tutuklandı. Tutuklananlar arasında, soruşturmanın ilk aşamasından itibaren firari olarak aranan Alihan Kuriş’in kardeşi Hilmi Tuna Kuriş’in de bulunduğu bildirildi.

İKİNCİ DALGA OPERASYON 4 İLDE YAPILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca elde edilen yeni deliller doğrultusunda İstanbul, Konya, Mersin ve Muğla’da ikinci dalga operasyon düzenlenmişti.

Operasyon kapsamında 13 şüpheli hakkında işlem yapılırken bunlardan 12’si yakalanmış, bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü açıklanmıştı.

Şüpheliler arasında Hisar Sağlık Yatırım AŞ yöneticileri, Aurora Bilişim’in eski yetkilileri ve “Tek Düzen” uygulamasıyla bağlantılı olduğu belirtilen isimler de bulunuyordu. Savcılık, söz konusu kişi ve şirketlerin örgütle olduğu öne sürülen mali, ticari ve organizasyonel ilişkilerini araştırıyor.

HİLMİ TUNA KURİŞ MARMARİS’TE YAKALANMIŞTI

Soruşturmanın dikkat çeken isimlerinden Hilmi Tuna Kuriş, ilk operasyonun ardından firari durumdaydı. Emniyet birimlerinin çalışmalarında Kuriş’in yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya hazırlandığı tespit edildi. Kuriş, 21 Ağustos’ta Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun bölgesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Yanındaki Erhan Yılmaz ile kaçış organizasyonuna yardım ettiği değerlendirilen Mehmet Özmen de gözaltına alındı.

KURİŞ’LE BAĞLANTILI ADRESTE 200 KİLOGRAM ALTIN BULUNMUŞTU

Hilmi Tuna Kuriş, soruşturmanın daha önceki aşamasında yapılan dikkat çekici bir aramayla da gündeme gelmişti. Kuriş’e yönelik arama çalışmaları sırasında bir adreste kaynağı belirsiz 200 kilogram külçe altın ele geçirildiği açıklanmıştı.

İLK OPERASYONDA ALİHAN KURİŞ DAHİL 32 KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturmanın ilk dalgasında gözaltına alınan 38 şüpheli savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilmişti. Hakimlik, aralarında Alihan Kuriş’in de bulunduğu 32 şüphelinin tutuklanmasına karar vermiş, 6 şüpheli hakkında ise ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri uygulamıştı.

MALİ VE TİCARİ BAĞLANTILAR İNCELENİYOR

Başsavcılığın soruşturmayı örgütün faaliyetleri, mali ilişkileri, şirket ve dernek bağlantıları ile suçtan elde edildiği değerlendirilen mal varlıklarının belirlenmesi yönünden sürdürdüğü bildirildi. Ayrıca firari şüphelilere yardım ve yataklık ettiği değerlendirilen kişi ve yapıların bağlantılarının da araştırıldığı belirtildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
TFF’den yabancı oyuncu kararı: Türkiye Kupası’nda yeni düzenleme
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
TFF’den yabancı oyuncu kararı: Türkiye Kupası’nda yeni düzenleme
WhatsApp
İhbar Hattı