Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Alihan Kuriş suç örgütü” iddiasıyla yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Yapının mali kayıtları ve para trafiğine ilişkin olduğu belirtilen 37 klasör belgenin Antalya’da saklanması sürecinde rol aldığı öne sürülen Mehmet A. gözaltına alındı.
37 KLASÖRLÜK BELGELER MERCEK ALTINDA
Soruşturma kapsamında daha önce Antalya’da yapılan aramalarda 37 klasör dolusu belge ele geçirildi. Evraklarda yapının mali faaliyetleri, para hareketleri, bağış kayıtları, banka işlemleri ve çeşitli finansal dokümanların bulunduğu belirtildi.
Belgelerin neden Antalya’daki bir evde saklandığını araştıran ekipler, evrakların taşınması ve gizlenmesi sürecinde Yeşilbayır İlim ve Kültür Hizmet Derneği’nde çalışan Mehmet A.’nın rol aldığı iddiasına ulaştı.
Soruşturma kapsamında belgelerdeki kayıtlar ile kişi, dernek ve şirketler arasındaki para hareketleri karşılaştırılırken, evrakların saklanması sürecinde başka kişilerin rolünün bulunup bulunmadığı da araştırılıyor.
MEHMET A. KİM, NASIL YAKALANDI?
Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre Mehmet A., Yeşilbayır İlim ve Kültür Hizmet Derneği’nde çalışıyor. Bazı haber kaynaklarında şüphelinin açık adı “Mehmet Akay” olarak yer alırken, soruşturmadaki iddiaya göre 37 klasörlük evrakın saklanacağı adrese götürülmesi sürecini organize etti.
Antalya İl Jandarma Komutanlığı KOM ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Mehmet A.’nın Korkuteli ilçesinde bulunduğunu belirledi. Şüpheli, ekiplerin düzenlediği operasyonla Bozova Mahallesi’nde bir yakınına ait evde yakalanarak gözaltına alındı.
Mehmet A.’nın yakalandığı adreste de arama gerçekleştirildi. Aramalarda şüpheliye ait cep telefonuna el konularak dijital inceleme başlatıldı.
PARA TRAFİĞİ VE BAĞLANTILAR ARAŞTIRILIYOR
Soruşturmanın bundan sonraki aşamasında Mehmet A.’nın telefonundaki dijital veriler ile daha önce ele geçirilen 37 klasörlük belgeler arasındaki olası bağlantılar incelenecek. Mali dokümanlardaki para hareketlerinin kaynağı ve tarafları da araştırılıyor.
Savcılığın, belgelerin Antalya’ya kimlerin talimatıyla götürüldüğünü, neden bir evde saklandığını ve süreçte başka şüphelilerin bulunup bulunmadığını ortaya çıkarmaya çalıştığı belirtildi.
“Alihan Kuriş suç örgütü” iddiasıyla yürütülen soruşturma çok yönlü olarak devam ederken, Mehmet A. ve dosyada adı geçen kişiler hakkındaki iddialara ilişkin yargı süreci henüz tamamlanmış değil.