Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Ankara Barosu’nda seçim başladı: Dört aday yarışıyor

Ankara Barosu’nun 69. Olağan Genel Kurulu kapsamında oy verme işlemi başladı. Dört adayın yarıştığı seçimde baro başkanının yanı sıra yönetim ve diğer kurullar da belirlenecek.

GÜNDEM 11.10.2026 12:56 Sibel Eyüpoğlu Okuma Süresi: 1 dk
Ankara Barosu’nda seçim başladı: Dört aday yarışıyor
Paylaş:
N

Ankara Barosu’nun 69. Olağan Genel Kurulu kapsamında baro organlarının belirleneceği seçimlerde oy verme işlemi başladı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde kurulan sandıklarda avukatlar, saat 09.00 itibarıyla oy kullanmaya başladı. Oy verme işlemi saat 17.00’ye kadar devam edecek.

DÖRT ADAY BAŞKANLIK İÇİN YARIŞIYOR

Ankara Barosu başkanlığı için dört isim yarışıyor. Avukat Hakları Grubu Ankara’nın adayı Funda Şahin, Demokrat Avukatlar Değişim Grubu’nun adayı Mehmet Zeki Kaplan, Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayı Elçin Özge Şimşek Çağlayan ve Türk Milliyetçisi Avukatlar Grubu’nun adayı Doğukan Kozan seçimde yer alıyor.

BARO ORGANLARI DA BELİRLENECEK

Seçimlerde yalnızca baro başkanı belirlenmeyecek. Avukatlar ayrıca 10 kişilik yönetim kurulu, 5 kişilik disiplin kurulu, 3 kişilik denetleme kurulu ve 7 Türkiye Barolar Birliği delegesi için de oy kullanacak.

OY VERME SAAT 17.00’DE SONA ERECEK

Genel kurul görüşmeleri bir gün önce yapılırken, bugün sandık başına giden avukatlar yeni dönemde görev yapacak isimleri belirliyor. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sonuçların açıklanması bekleniyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Como - Roma maçı ne zaman, saat kaçta?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Como - Roma maçı ne zaman, saat kaçta?
WhatsApp
İhbar Hattı