Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Antalya'nın sahilinde çevre felaketi: Atık su denize karıştı

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Falez Parkı'nda denize atık su aktığı belirlendi. Durum üzerine ASAT ekipleri bölgeye sevk edildi.

GÜNDEM 25.08.2026 17:30 Sibel Eyüpoğlu 73 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Antalya'nın sahilinde çevre felaketi: Atık su denize karıştı
Paylaş:
N

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Falez Parkı'nda, boru hattında meydana gelen bir arıza nedeniyle denize atık su karışması durumu yaşandı. Yeşilbahçe Mahallesi'nde, Lara Caddesi üzerindeki parkta vatandaşlar, denize ulaşan borudan atık su sızdığını fark ederek durumu yetkililere bildirdi. Olay sonucunda denizin rengi değişirken, bölgede yoğun bir koku oluştu.

ASAT EKİPLERİ BÖLGEDE

İhbarın ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı su ve atıksu idaresi ekipleri, bölgeye yönlendirildi. Ekiplerin yaptığı incelemelerde, atık su terfi hattının kaynak noktasında bir yırtık olduğu ve bu nedenle borudan kaçak meydana geldiği belirlendi. Bölgedeki çalışanlardan Nazmiye Nur Kızıldemir, yoğun koku nedeniyle parkta vatandaşların uzun süre kalamadığını belirtti.

Kızıldemir, "Sabah saatlerinde başladı ve hâlâ devam ediyor. Çok keskin bir koku var. Buraya gelen kişiler mideleri bulanarak gitmeye başladılar" şeklinde konuştu.

DENİZDE BULANIKLIK VAR

Mesut Uzun, bölgede yüzdüğünü fakat denizdeki bulanıklığı ve kokuyu fark edince sudan çıktığını ifade etti. Uzun, "Bu kadar kötüsüne ilk kez denk geldim. Umarım bir an önce düzelir ve deniz kendine gelir" dedi.

ASAT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, SCADA (Denetleyici Kontrol ve Veri Toplama) sistemiyle atık su karışımının tespit edildiği, ekiplerin incelemeleri sonucunda boruda yırtık nedeniyle kaçak oluştuğu duyuruldu. Tehlikeli gaz birikimi ihtimali nedeniyle iş güvenliğini sağlamak amacıyla hattın havalandırılması sonrası müdahale edildiği ifade edildi. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları ise devam etmektedir.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Üsküdar'da Başkanvekilliği seçimi yenilenecek
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üsküdar'da Başkanvekilliği seçimi yenilenecek
WhatsApp
İhbar Hattı