Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Atlas Çağlayan cinayeti davasında karar günü: Sanık için 21 yıl 7 ay hapis talebi

Güngören’de 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada karar duruşması yarın görülecek. Sanık E.Ç. için 21 yıl 7 ay 15 güne kadar hapis talep ediliyor.

GÜNDEM 07.09.2026 12:56 Güncelleme: 07.09.2026 13:01 Nahibe Demirel 95 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Atlas Çağlayan cinayeti davasında karar günü: Sanık için 21 yıl 7 ay hapis talebi
Paylaş:
N

İstanbul Güngören’de çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden 17 yaşındaki Atlas Çağlayan’ın ölümüne ilişkin davaya yarın devam edilecek.

Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada, 14 yaşındaki sanık E.Ç. hakkında karar açıklanması bekleniyor.

Duruşmanın saat 10.00’da başlayacağı belirtildi.

SAVCILIK 21 YIL 7 AY 15 GÜNE KADAR HAPİS İSTEDİ

Davanın ilk duruşması 9 Haziran’da yapılmış, Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıklamıştı.

Savcılık, E.Ç.’nin Atlas Çağlayan’a yönelik “çocuğa karşı kasten öldürme”, diğer mağdurlara yönelik “silahla tehdit” ve “6136 sayılı Kanun’a muhalefet” suçlarından toplam 21 yıl 7 ay 15 güne kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Savcı ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamını istedi.

İDDİANAMEDE OLAYIN AYRINTILARI YER ALDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede E.Ç. “suça sürüklenen çocuk”, Atlas Çağlayan “maktul”, aralarında Çağlayan’ın ikiz kardeşi Doruk’un da bulunduğu 4 çocuk “mağdur”, anne ve babasının da aralarında yer aldığı 3 kişi ise “müşteki” sıfatıyla yer aldı.

İddianameye göre olay 14 Ocak günü saat 20.16 sıralarında bir kafede iki grup arasında çıkan tartışmanın ardından meydana geldi. E.Ç.’nin Atlas Çağlayan’ı bıçakladığı, Çağlayan’ın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

ADLİ TIP RAPORU DOSYAYA GİRDİ

Adli Tıp Kurumu raporunda E.Ç.’nin isnat edilen suçların hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu kaydedildi.

Atlas Çağlayan’a ilişkin otopsi bulgularında ise kesici-delici alet yaraları tespit edildiği ve yaralanmanın tek başına öldürücü nitelikte olduğu ifade edildi.

GÖRÜNTÜLERDE BIÇAKLAMA ANI TESPİT EDİLDİ

Görüntü inceleme tutanaklarında, E.Ç. ve arkadaşlarının olay günü kafede bulunduğu, Atlas Çağlayan’ın daha sonra geldiği ve taraflar arasında bakışma sonrası hareketlilik yaşandığı aktarıldı.

E.Ç.’nin bıçakla Atlas Çağlayan’ı yaraladıktan sonra arkadaşlarıyla olay yerinden kaçtığı belirtildi.

İddianamede ayrıca tarafların 3 aylık arama ve baz kayıtlarında birbirleriyle irtibatına rastlanmadığı, E.Ç.’nin telefonunda silah ve çakı içerikli fotoğraflar bulunduğu bilgisine yer verildi.

 
 
 
HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Tohumculukta rota Asya Pasifik
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Tohumculukta rota Asya Pasifik
WhatsApp
İhbar Hattı