Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Azerbaycan’da yakalanan şüpheli için Bakan Çiftçi’den açıklama

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Azerbaycan’da yakalanarak Türkiye’ye getirilen suç örgütü şüphelisine ilişkin operasyonun ardından kararlılık mesajı verdi.

GÜNDEM 15.08.2026 19:57 Güncelleme: 15.08.2026 20:23 Nahibe Demirel 175 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Azerbaycan’da yakalanan şüpheli için Bakan Çiftçi’den açıklama
Paylaş:
N

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, organize suç örgütleriyle irtibatlı olduğu belirtilen ve Azerbaycan’da yakalandıktan sonra Türkiye’ye getirilen şüpheliye yönelik operasyonun ardından açıklama yaptı.

Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, milletin huzur ve güvenliğini tehdit eden suç yapılanmalarıyla mücadelenin yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Mustafa Çiftçi’nin 11 Şubat 2026’dan bu yana İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı, Bakanlığın resmi kayıtlarında da yer alıyor.

ŞÜPHELİ AZERBAYCAN'DA YAKALANMIŞTI

Operasyonda, iş yeri kurşunlama ve iş insanlarından tehditle para istemek suretiyle yağmaya teşebbüs olaylarına karışan suç örgütü üyeleriyle irtibatlı olduğu değerlendirilen bir şüpheli Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yakalandı.

Şüphelinin Türkiye’ye getirilmesi için Türk ve Azerbaycan güvenlik birimlerinin ortak çalışma yürüttüğü belirtildi.

SUÇ ÖRGÜTLERİNE KARARLILIK MESAJI

Bakan Çiftçi, suç örgütlerinin faaliyetlerini nerede yürüttüklerine bakılmaksızın takip edileceğini vurguladı.

Kanun dışı faaliyet gösteren suç şebekelerinin yakalanarak adalete teslim edilmesi yönündeki çalışmaların devam edeceğini belirten Çiftçi, sınır ötesindeki işbirliklerinin de sürdürüleceğinin mesajını verdi.

EMNİYET VE AZERBAYCAN MAKAMLARINA TEŞEKKÜR

Çiftçi, operasyonun gerçekleştirilmesinde görev alan Emniyet Genel Müdürlüğü birimleri ile Azerbaycan makamlarına teşekkür etti.

İçişleri Bakanlığı, daha önce de Interpol-Europol, KOM ve diğer emniyet birimlerinin koordinasyonunda yurt dışında aranan çok sayıda şüphelinin yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini duyurmuştu.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Bakan Çiftçi, Türkiye’nin huzur ve güvenliğini hedef alan suç örgütlerine karşı operasyonların kesintisiz devam edeceğini belirtti.

Organize suç yapılanmalarına yönelik uluslararası işbirliğinin güçlendirilerek sürdürüleceği ifade edildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden İmralı heyetinden açıklama
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Selahattin Demirtaş'ı ziyaret eden İmralı heyetinden açıklama
WhatsApp
İhbar Hattı