"Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü" davasında mahkeme, uyarılara rağmen duruşmaya gelmeyen tutuksuz sanıklar hakkında yakalama kararı verdi. Aralarında 6'sı görevden uzaklaştırılan 7 belediye başkanının da yer aldığı 200 sanığın yargılandığı dava 27 Temmuz'a ertelendi.
SAVUNMALAR DİNLENDİ, BERAAT TALEPLERİ YAPILDI
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesince Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki salonda yapılan duruşmanın 25. gününde sanıklar ve avukatları savunmalarını yaptı. Sanıklar suçlamaları reddederek beraatlerini istedi. Görevden uzaklaştırılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer de lehindeki delillerin incelenerek beraat kararı verilmesini talep etti. Mütalaada beraati istenen sanıklar ise savcılığın görüşü yönünde karar verilmesini istedi.
GELMEYEN SANIKLAR İÇİN YAKALAMA EMRİ
Savunmaların alınmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, uyarılara rağmen duruşmaya katılmayan tutuksuz sanıklar için yakalama kararı çıkardı. Duruşma 27 Temmuz Pazartesi gününe ertelendi.
MÜTALAADA İSTENEN CEZALAR
Savcılığın esas hakkındaki mütalaasında belediye başkanları için istenen cezalar şu şekilde:
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat için ihaleye fesat karıştırma, sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve kara para aklama gibi suçlardan toplam 86 yıldan 234 yıla kadar hapis istendi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve eşi Celal Tekin için rüşvet suçundan 4 yıldan 12'şer yıla kadar hapis talep edildi.
Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara için rüşvet suçundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapis istenirken, ulaşım araçlarını engelleme suçlamasından beraati talep edildi.
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer için ise görevi kötüye kullanma suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis istendi.