Şemdinli'deki Zirvin Tepe Üs Bölgesi'ni ziyaret eden İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde 'Terörsüz Türkiye' projesi hayata geçti, başarıya ulaşacak" dedi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hakkari'ye geldi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve Van Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Ünsal Bulut'un da eşlik ettiği Bakan Çiftçi, Şemdinli ilçesindeki stratejik öneme sahip Zirvin Tepe Modüler Komando Üs Bölgesi'ni ziyaret ederek görevli personelle bir araya geldi.
"TERÖRSÜZ TÜRKİYE PROJESİ BAŞARIYA ULAŞACAK"
Ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Çiftçi, hükümetin kararlılıkla yürüttüğü güvenlik politikalarına değindi. Bölgenin artık huzura kavuştuğunu vurgulayan Çiftçi, "'Terörsüz Türkiye', 'terörsüz bölge' uygulamamızın temelini bu bölge teşkil ediyor. Jandarmamızın burada görev yapmasından dolayı artık eskiden olduğu gibi buralarda terörist kovalanmıyor, onların takibi yapılmıyor. Muhterem Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde 'Terörsüz Türkiye' projesi de hayata geçti, devam edecek ve başarıya ulaşacak. Ben bundan zerre kadar şüphe duymuyorum." ifadelerini kullandı.
"KAHRAMANLARIMIZ SAYESİNDE ŞEHİRLERDE RAHAT YAŞAYABİLİYORUZ"
Zirvin Tepe'nin coğrafi konumuna ve önemine dikkat çeken İçişleri Bakanı Çiftçi, üs bölgesinin İran sınırına 7,5 kilometre, Irak sınırına ise 28 kilometre mesafede olduğunu belirtti. Sınır hattındaki fedakarlığa vurgu yapan Çiftçi, "Burada kahraman Mehmetçiklerimizin, jandarmamızın, korucularımızın nöbet tutması neticesinde bizler şehirlerde rahatlıkla yaşayabiliyoruz, günlük hayatımızı devam ettirebiliyoruz." diyerek hayatını kaybeden şehitleri rahmetle andı, gazilere uzun ömürler diledi.
ANKARA'DAKİ NATO ZİRVESİ İÇİN 3 KATMANLI ÖNLEM
Ankara'da 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenen NATO Zirvesi'nin güvenliğine de değinen Bakan Çiftçi, zirve için 3 katmanlı bir emniyet planı uyguladıklarını açıkladı. Birinci katmanı Ankara çevresindeki illerin, ikinci katmanı liman kentleriyle birlikte civar illerin oluşturduğunu belirten Çiftçi, sınır illerinin ise üçüncü katmanı teşkil ettiğini söyledi. Hakkari'deki jandarmanın kahramanca görev yapması sayesinde Ankara'daki zirvenin kazasız ve belasız neticelendiğini ifade ederek tüm güvenlik güçlerine teşekkür etti.
Ziyaret programında Bakan Çiftçi'ye Hakkari Valisi İbrahim Taşyapan, Şemdinli Kaymakamı Fatih Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Attila Ayata, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cafer Öz ve AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya da eşlik etti.