Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’nin nüfus ve hane yapısına ilişkin dikkat çeken bir veri paylaştı.
Göktaş, bugün sosyal medya hesabından yayımladığı videolu mesajda Türkiye’deki hanelerin yüzde 57’sinde 18 yaş altında hiç çocuk bulunmadığını belirtti.
“NÜFUS POLİTİKALARININ ÖNEMİNİ ORTAYA KOYUYOR”
Göktaş, söz konusu oranın Türkiye’nin nüfus yapısına yönelik politikaların önemini bir kez daha gösterdiğini söyledi.
Dinamik nüfus yapısının ve aile kurumunun korunmasını Türkiye’nin geleceği açısından önemli gördüklerini belirten Göktaş, bu alanda çok yönlü çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.
AİLE VE NÜFUS ON YILI VURGUSU
Bakan Göktaş, “Aile ve Nüfus On Yılı” vizyonu kapsamında aileleri destekleyecek yeni mekanizmalar üzerinde çalışıldığını kaydetti.
Ailenin yalnızca anne, baba ve çocuklardan oluşan bir yapı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Göktaş; kardeş, teyze, dayı, hala ve amca gibi geniş aile bağlarının da önemine dikkat çekti.
“ÇOCUK SESLERİNİN ÇOĞALDIĞI EVLER TOPLUMUN NEŞESİDİR”
Göktaş, aileyi “en güvenli liman” olarak tanımlayarak çocuk sayısındaki azalmanın geniş aile ilişkilerini de etkilediğini söyledi.
“Bir çocuğun eksikliği sadece bir odanın sessizliği değildir” diyen Göktaş, “Çocuk seslerinin çoğaldığı evler toplumun neşesidir” ifadelerini kullandı.
MEHMET YALÇINKAYA’YA TEŞEKKÜR ETTİ
Göktaş’ın paylaştığı videoda Şef Mehmet Yalçınkaya’nın bir televizyon programında doğum oranlarındaki düşüşe ilişkin değerlendirmelerine de yer verildi.
Nüfus ve aile konusunda farkındalık oluşturduğu için Yalçınkaya’ya teşekkür eden Göktaş, televizyon programları, diziler ve diğer yayınlarda bu konuların daha fazla ele alınması gerektiğini belirtti.