Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Bakan Göktaş'tan 3 isme suç duyurusu: İstifa çağrısı yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, fon tartışmaları kapsamında kendisi ve ailesi hakkında ortaya atılan iddialar nedeniyle Ümit Özlale, Cemal Enginyurt ve Ali Mahir Başarır hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

GÜNDEM 09.10.2026 14:14 İlayda Arslan Okuma Süresi: 2 dk
Bakan Göktaş'tan 3 isme suç duyurusu: İstifa çağrısı yaptı
Paylaş:
N

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, fon tartışmaları üzerinden kendisini ve ailesini hedef aldığını belirttiği iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Göktaş, Ümit Özlale, Cemal Enginyurt ve Ali Mahir Başarır hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurarak üç isme yönelik istifa çağrısını yineledi.

BAKAN GÖKTAŞ ÜÇ İSİM HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Fon meselesine ilişkin açıklamaların gerçeği yansıtmadığını savunan Göktaş, kendisi ve ailesi hakkında ortaya atılan iddiaları reddetti.

Göktaş, "Fon meselesi üzerinden şahsımı ve ailemi hedef alan yalan ve iftiraları ortaya atan Ümit Özlale, Cemal Enginyurt ve Ali Mahir Başarır hakkında suç duyurusunda bulundum." ifadelerini kullandı.

"İDDİALARINI İSPATLAYAMIYORLARSA İSTİFA ETMELİLER"

İddiaları dile getiren isimlerden açıklamalarını kanıtlamalarını istediğini belirten Göktaş, çağrısına karşılık alamadığını söyledi.

Göktaş, "Dünden bu yana iddialarını ispatlamalarını bekliyorum. İspatlayamadılar. İddialarını ispatlayamıyorlarsa istifa etmeleri gerektiğini açıkça söyledim. İstifa etmediler." dedi.

Üç ismin sorumluluk almadığını savunan Göktaş, kendisine yönelik suçlamaların takipçisi olacağını belirtti.

BASIN KURULUŞLARINA DA HUKUKİ SÜREÇ UYARISI

Bakan Göktaş, söz konusu iddiaları sosyal medya ve haber yayınları aracılığıyla gündeme taşıyan basın kuruluşlarına karşı da hukuki yollara başvuracağını açıkladı.

İddiaları çürüttüğünü savunduğu açıklamaların yeterince görünür şekilde yayımlanmadığını belirten Göktaş, kamuoyunda kendisine yönelik suçluluk algısı oluşturulmaya çalışıldığını öne sürdü.

Göktaş, "Basın özgürlüğü, iftira yoluyla itibar suikastı yapmanın ve kamuoyunu yanıltmanın kalkanı olamaz." ifadelerini kullandı.

"İFTİRAYI ATANLAR DA YAYANLAR DA HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK"

Yayınlardan kaynaklanan hukuki, idari ve cezai sorumlulukların takipçisi olacağını belirten Göktaş, kendisi ve ailesine yönelik iddialara karşı mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Göktaş, açıklamasını "İftirayı atanlar da yayanlar da hukuk önünde hesap verecek." sözleriyle tamamladı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Mali ordusu 35 ay sonra Kidal'da kontrolü yeniden sağladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Mali ordusu 35 ay sonra Kidal'da kontrolü yeniden sağladı
WhatsApp
İhbar Hattı