İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sermaye piyasalarındaki işlemlere yönelik yürütülen fon soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Hakkında yakalama kararı bulunan İskender Balcı’nın Türkiye’ye dönerek güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.
DÖRDÜNCÜ DALGADA YAKALAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI
İskender Balcı hakkında fon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen dördüncü dalga operasyonunda yakalama kararı çıkarılmıştı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik’in damadı olan Balcı’nın, soruşturmadaki iddiaların odağında bulunan Özata Denizcilik’in yönetim kurulu üyeliğinden kısa süre önce ayrıldığı belirtilmişti.
TÜRKİYE’YE DÖNEREK TESLİM OLDU
Hakkında yakalama kararı çıkarılmadan önce yurt dışına çıktığı bildirilen Balcı, Türkiye’ye döndükten sonra teslim oldu. Balcı’nın emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmayı yürüten savcılığa sevk edilmesi bekleniyor.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Fon soruşturmasının dördüncü dalgasında İskender Balcı’nın yanı sıra Orhan Aksüt, Tuğba Hicran Ataseven ve Duygu Somay hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştı. Destek Yatırım Bankası Genel Müdürü Özgür Akayoğlu’nun da aralarında bulunduğu altı kişi ise operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı. Şüpheliler hakkındaki adli sürecin sürdüğü ve dosyada henüz kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmadığı belirtildi.