Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, meteorolojik veriler doğrultusunda 28-30 Ağustos tarihlerinin orman yangınları açısından kritik olduğunu açıkladı. Yumaklı, kuvvetli rüzgar, yüksek sıcaklık ve düşük nem nedeniyle bazı bölgelerde yangın riskinin yükseleceğini bildirdi.
MARMARA, EGE VE BATI AKDENİZ İÇİN UYARI
Yumaklı, özellikle Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de etkili olması beklenen hava koşullarına dikkat çekti. Üç gün boyunca kuvvetli rüzgarın yüksek sıcaklık ve düşük nemle birleşmesinin orman yangını riskini artıracağını belirtti.
Bakan Yumaklı, ormanlık alanlarda ve yakın çevrelerinde kesinlikle ateş yakılmamasını, kuru otların bulunduğu bölgelere yanıcı maddeler atılmamasını istedi. Anız ve bahçe atıklarının yakılmasından da kaçınılması gerektiğini vurguladı.
EN KÜÇÜK ŞÜPHEDE 112’Yİ ARAYIN
Vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulunan Yumaklı, görülen en küçük dumanın veya şüpheli durumun vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesini istedi.
“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ VATANDAŞLARIMIZIN DUYARLILIĞI”
Yangınlarla mücadelede devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini belirten Yumaklı, ekiplerin çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü ifade etti. Yumaklı, “En büyük gücümüz vatandaşlarımızın duyarlılığı ile yangın çıkmasını önlemektir” ifadelerini kullandı.