İzmir’de Bayraklı Belediyesine yönelik yürütülen soruşturmada eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Haklarında gözaltı kararı bulunan 48 kişiden 45’i yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında önceki dönem Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da bulunuyor. Soruşturma; “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamaları kapsamında yürütülüyor.
MASAK VE SAYIŞTAY RAPORLARI İNCELENDİ
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda Sayıştay ve MASAK raporlarının yanı sıra teknik ve fiziki takip sonucu elde edilen bilgi ve belgeler değerlendirildi. Soruşturma kapsamında Serdar Sandal’ın yanı sıra belediye ve belediye şirketlerinde görev yapmış yönetici ve çalışanlar ile çeşitli şirketlerin yetkili ve sahiplerinin de bulunduğu toplam 48 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
45 ŞÜPHELİ YAKALANDI
İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 45 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerindeki arama ve el koyma işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Soruşturmanın maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla çok yönlü şekilde devam ettiği belirtildi.
SERDAR SANDAL DA GÖZALTINA ALINDI
Önceki dönem Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler arasında yer aldı. Başsavcılık koordinesinde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda toplam 45 şüpheli yakalanırken, şüphelilerin adreslerindeki arama ve el koyma işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Soruşturmanın maddi gerçeğin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması amacıyla çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.