Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Muhittin Böcek, cezaevinden gönderdiği dilekçenin ardından 16 Ağustos’ta yeniden ifade verdi.
Böcek, savcılıktaki beyanında 2024 yerel seçimleri öncesindeki CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sürecine ilişkin Ekrem İmamoğlu hakkında dikkat çeken iddialarda bulundu. İddiaların doğruluğuna ilişkin soruşturma sürüyor.
“ADAYLIK İÇİN 15 MİLYON EURO İSTEDİ” İDDİASI
Böcek’in ifadesine göre süreç, 30 Kasım 2023’te İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmeyle başladı.
Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel’de gerçekleştiğini söylediği görüşmede İmamoğlu’nun adaylık konusunda kendisini destekleyeceğini ancak yaklaşık 15 milyon euro “maddi destek” istediğini öne süren Böcek, bu tutarı zaman içerisinde karşılayabileceğini söylediğini anlattı.
5 MİLYON EURO İÇİN “HAVALA” SİSTEMİNİ ANLATTI
Böcek, Antalya’ya döndükten sonra seçim bütçesi için ayırdığı parayı kullanmaya karar verdiğini, ancak 5 milyon euroyu tamamlamak için bir dostundan borç aldığını ileri sürdü.
Paranın fiziki olarak İstanbul’a taşınmadığını belirten Böcek, ifadesinde “havala” olarak adlandırdığı bir para transfer yöntemini ayrıntılarıyla anlattı.
100 TL’LİK BANKNOTUN FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ
Böcek’in iddiasına göre para transferini organize eden kişi, 100 TL’lik bir banknotun fotoğrafını çekerek İstanbul’da parayı teslim edecek kişiye gönderdi.
Aynı banknotun daha sonra üzerinde isim ve telefon numarası bulunan bir notla zarfa konulduğunu belirten Böcek, zarfın İstanbul’daki alıcıya ulaştırılmasıyla 5 milyon euronun Kapalıçarşı’dan teslim alınabileceğinin kendisine söylendiğini ifade etti.
“NOTTA TAÇ DÖVİZ YAZIYORDU”
Savcılığın zarfın içeriğine ilişkin sorusu üzerine Böcek, notta hatırladığı kadarıyla “Taç Döviz” ibaresinin yer aldığını söyledi.
Paranın İstanbul ayağında Kapalıçarşı’daki bu iş yeri üzerinden teslim edilmiş olabileceğini öne sürdü.
“ZARFI İMAMOĞLU’NA BİZZAT VERDİM”
Böcek, 16 Aralık 2023’te İmamoğlu’nu arayarak görüşme talep ettiğini, ertesi gün İstanbul’a gittiğini anlattı.
İstanbul’da seçim ofisi olarak hatırladığı yüksek katlı bir plazada İmamoğlu ile baş başa görüştüğünü belirten Böcek, içerisinde 100 TL’lik banknot ve not bulunan zarfı İmamoğlu’na bizzat teslim ettiğini iddia etti.
KALAN 10 MİLYON EURO İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI SÜRECİNİ İŞARET ETTİ
Böcek’in yeni ifadesindeki bir diğer iddia ise kalan 10 milyon euroya ilişkin oldu.
Böcek, İmamoğlu’na kalan tutarı olası Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde karşılayacağını söylediğini, ancak İmamoğlu’nun daha sonra tutuklanması nedeniyle bu ödemenin gerçekleşmediğini öne sürdü.
İDDİALARIN DOĞRULUĞU ARAŞTIRILIYOR
Böcek’in avukatı Hüseyin Turan Ataoğlu da müvekkilinin beyanlarına katıldıklarını ve ekleyecek başka bir husus bulunmadığını belirtti.
Soruşturma kapsamında Böcek’in yeni beyanlarının doğruluğunun araştırıldığı, ifadede adı geçen kişiler arasındaki iletişim ve konum bağlantılarının da incelendiği öğrenildi.