Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Büşra Özdemir’in AK Parti’ye katılacağı iddiasına Yeni Parti’den yanıt

Yeni Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Büşra Özdemir’in AK Parti’ye katılacağı iddiasını reddettiğini açıkladı. Özdemir’in sabah saatlerinde Özgür Özel’e ulaşarak bilgi verdiğini söyledi.

GÜNDEM 12.10.2026 20:25 Meryem Velieceoğlu Okuma Süresi: 2 dk
Büşra Özdemir’in AK Parti’ye katılacağı iddiasına Yeni Parti’den yanıt
Paylaş:
N

Yeni Parti Sözcüsü Zeynel Emre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir’in AK Parti’ye katılacağı iddialarını reddettiğini açıkladı. Emre, Özdemir’in sabah saatlerinde Genel Başkan Özgür Özel’e ulaşarak böyle bir durumun olmadığını söylediğini aktardı.

Yeni Parti Merkez Yönetim Kurulu, Özgür Özel başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantının gündemine ilişkin basın açıklaması yapan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Emre, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÖZDEMİR’İN ÖZEL’E ULAŞTIĞINI AÇIKLADI

Büşra Özdemir’in AK Parti’ye katılacağı yönündeki iddiaların MYK’de ele alınıp alınmadığı sorulan Emre, şu yanıtı verdi:

“Sabah itibarıyla kendisinin genel başkanımıza ulaştığını, böyle bir durum olmadığını ifade ettiğini söyleyebilirim.”

ÖNCE İL BAŞKANLARI İÇİN ÖN SEÇİM YAPILACAK

Emre, genel başkanın parti üyelerinin katılacağı ön seçimle belirlenmesine ilişkin takvimi de değerlendirdi. Öncelikle il başkanları için ön seçim yapılacağını, bu süreç tamamlandıktan sonra genel başkan ön seçiminin tarihinin belirleneceğini söyledi.

Kurultay için hedeflenen tarihi açıklayan Emre, “İl başkanları için ön seçim gerçekleştireceğiz. İller bittikten sonra genel başkan ön seçimiyle ilgili bir tarih belirleyeceğiz. Hedefimiz 14-15 Kasım'da kurultayı yapmak.” dedi.

BELEDİYELER BİRLİĞİ SEÇİMİNDE İŞBİRLİĞİ SORUSU

Türkiye Belediyeler Birliğinde perşembe günü yapılacak başkanvekilliği seçiminde Yeni Parti’nin CHP ile ittifak yapıp yapmayacağı soruldu.

Emre, “Butlan ile muhatap olmayız. Bizim hiçbir şekilde bir işbirliğimiz olmaz, hiçbir zaman olmayacak.” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANLARININ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASINI ELEŞTİRDİ

Haklarında yürütülen soruşturmalar nedeniyle bazı belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmasına ve sonrasında belediyelerde yapılan seçimlere tepki gösteren Emre, bu süreçlerde millî iradenin yok sayıldığını ileri sürdü.

Emre, “Toplum, önüne sandık geldiğinde bu iktidara büyük bir hezimet yaşatacak.” dedi.

KARADENİZ’DEKİ GEMİ SALDIRILARINA DEĞİNDİ

Dış politika değerlendirmesinde Türkiye’nin bulunduğu bölgeyi ateş çemberi olarak nitelendiren Emre, sağduyu çağrısında bulundu.

Karadeniz açıklarında bazı gemilerin insansız hava aracı saldırılarına uğradığını hatırlattı. Türkiye’nin egemen bir devlet olarak kendi gemilerini ve irtibatta olduğu gemileri uluslararası sularda koruma yükümlülüğü bulunduğunu söyledi.

ANAYASA GÖRÜŞMELERİNE KATILMAYACAKLARINI BELİRTTİ

Meclisin yeni döneminde olası bir anayasa gündemine nasıl yaklaşacakları sorulan Emre, anayasayı toplumun birlikte yaşama sözleşmesi olarak tanımladı. Mevcut iktidarın yönetiminde bu uzlaşma ortamının oluşacağına inanmadıklarını belirtti.

İktidarı Anayasa’ya, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına ve yargı bağımsızlığına uymamakla suçlayan Emre; medya üzerindeki baskı, temel hak ve özgürlükler ile kutuplaşma konusunda da eleştiriler yöneltti. Ülkenin kötü yönetildiğini ve iktidarın kendi anayasa değişikliğini de daha kötü hale getirdiğini savundu.

Emre, bu gerekçelerle iktidarla anayasa görüşmesi yapmalarının veya sürece dahil olmalarının söz konusu olmadığını söyledi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Süper Lig'in yayın ihalesinde yeni gelişme
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Süper Lig'in yayın ihalesinde yeni gelişme
WhatsApp
İhbar Hattı