Cevdet Yılmaz'dan Girne'deki Gemi Faciasına İlişkin Açıklama: Arama Kurtarma Çalışmaları Aralıksız Sürüyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Girne açıklarında katamaran tipi bir yolcu gemisinin su alarak batmasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yılmaz, KKTC ve Türkiye Sahil Güvenlik unsurlarının arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti.
"TEMEL ÖNCELİĞİMİZ YOLCULARIN VE MÜRETTEBATIN KURTARILMASI"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Girne açıklarında bir yolcu gemisinin alabora olmasına ilişkin yaptığı paylaşımda, KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik unsurları ile ilgili kurumların arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydetti. Yılmaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Hepimizi derinden üzen bir haber almış durumdayız. Girne açıklarında katamaran tipi bir yolcu gemisi su alarak batmıştır. KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik unsurları ile ilgili kurumlar tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. Şu an itibarıyla temel önceliğimiz, yolcuların ve mürettebatın kurtarılmasıdır. Yaşanan müessif hadiseyi yakından takip ediyor, arama kurtarma çalışmalarına her türlü desteği sağlıyoruz."
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, dualarının gemideki yolcular ve ekiplerle olduğunu belirterek yolculara, mürettebata ve Türk milletine geçmiş olsun dileklerini iletti.