Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Çocuğa çocuk şiddeti: Helin Naz su kanalına itildi

Arnavutköy’de 6 yaşındaki otizmli Helin Naz’ın su kanalına itildiği iddia edildi. Başından yaralanan çocuğa 7 dikiş atıldı.

GÜNDEM 06.07.2026 12:00 Dicle Toğal 95 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Çocuğa çocuk şiddeti: Helin Naz su kanalına itildi
Paylaş:
N

İstanbul Arnavutköy’de yaşanan olay, akran zorbalığı tartışmasını yeniden gündeme taşıdı. İddiaya göre 6 yaşındaki otizmli Helin Naz Budak, yaşı kendisinden büyük çocuklar tarafından su kanalına götürülerek itildi. Yaralanan küçük çocuk hastaneye kaldırılırken, olay anının güvenlik kamerasına yansıdığı belirtildi.

ARNAVUTKÖY’DE KORKUTAN OLAY

Olay, Yunus Emre Mahallesi’nde meydana geldi. Evlerinin bulunduğu sokakta olan Helin Naz Budak’ın, iddiaya göre bir grup çocuk tarafından su kanalına doğru götürüldüğü ve ardından kanala itildiği öne sürüldü.

BAŞINA 7 DİKİŞ ATILDI

Su kanalına düşen küçük çocuk başından yaralandı. Hastaneye kaldırılan Helin Naz’ın başına 7 dikiş atıldığı öğrenildi. Aile, olayın ardından çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini izleyince şikâyetçi oldu.

ANNE GÖRÜNTÜLERİ İZLEYİNCE ŞİKÂYETÇİ OLDU

Anne Emine Budak, olaydan diğer kızının haber vermesiyle haberdar olduğunu söyledi. Budak, "Kızım yanıma gelip Helin Naz'ın düştüğünü söyledi. Hemen aşağı indim. O sırada bir çocuk onu kanaldan çıkarmaya çalışıyordu. Hastaneye gittikten sonra çevreden güvenlik kamerası olduğu söylendi. Ertesi gün görüntüleri izlediğimizde kızımı zorla su kanalına götürdüklerini gördük. Görüntülerde birkaç kez itmeye çalışıyorlar, ilk denemelerde düşmüyor. Daha sonra tekrar iterek su kanalına düşürüyorlar. Kızım yerde emekler gibi ilerlemeye çalışırken tekrar müdahale ediyorlar" dedi.

“BAŞKA HİÇBİR ÇOCUK AYNI ACIYI YAŞAMASIN”

Kızının otizmli olduğunu ve kendini ifade edemediğini belirten Budak, "Mahallede oynayan çocukların çoğu olayı biliyormuş. Ertesi gün konuştuğumuzda bunu öğrendik. Ama kimse bize söylemedi. Polis merkezine gidip şikâyetçi oldum. Bana ‘çocuktur' denildi. Benim kızım otizmli. Konuşamıyor, kendini ifade edemiyor. Başına 7 dikiş atıldı. Çok zor günler yaşadık. Tek isteğim benim kızımdan sonra başka hiçbir çocuğun aynı acıyı yaşamaması. Yetkililerden bu konuda gerekli adımların atılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

POLİSİN İNCELEMESİ SÜRÜYOR

Küçük çocuğun su kanalına düştüğü anların çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirtildi. Polis ekiplerinin olayla ilgili detaylı çalışmasının devam ettiği öğrenildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Topraksız tarım neden tercih ediliyor? İşte öne çıkan avantajlar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Topraksız tarım neden tercih ediliyor? İşte öne çıkan avantajlar
WhatsApp
İhbar Hattı