Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a 27 Eylül mesajı: “Karabağ Azerbaycan toprağıdır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın 27 Eylül Anım Günü’nde Karabağ şehitlerini andı ve “Karabağ Azerbaycan toprağıdır” mesajını paylaştı.

GÜNDEM 27.09.2026 15:16 Nahibe Demirel 81 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Azerbaycan’a 27 Eylül mesajı: “Karabağ Azerbaycan toprağıdır”
Paylaş:
N

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’da 27 Eylül Anım Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan, 2. Karabağ Savaşı’nda hayatını kaybedenleri anarken, “Karabağ Azerbaycan toprağıdır, sonsuza kadar da öyle kalacaktır” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİ VE GAZİLERİ ANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Karabağ için mücadele eden Azerbaycanlı şehitleri rahmetle, gazileri ise saygıyla andı.

Erdoğan mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Dost ve kardeş Azerbaycan’ın Anım Günü vesilesiyle Karabağ’ı işgalden kurtarmak, özgürlüğüne kavuşturmak için mücadele eden kahraman şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi hürmetle yâd ediyorum.

Qarabağ Azerbaycan toprağıdır, sonsuza kadar da öyle kalacaktır.”

27 EYLÜL AZERBAYCAN İÇİN NE ANLAMA GELİYOR?

27 Eylül, Azerbaycan’da 2. Karabağ Savaşı’nda hayatını kaybedenlerin anıldığı gün olarak kabul ediliyor. Tarih, 27 Eylül 2020’de başlayan savaşın da yıl dönümü.

44 gün süren savaşın ardından 10 Kasım 2020’de imzalanan bildiriyle çatışmalar sona erdi. Azerbaycan, savaşta 2 bin 908 askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev daha sonra 27 Eylül’ü Anım Günü ilan etti. 

KARABAĞ SAVAŞININ ÜZERİNDEN 6 YIL GEÇTİ

2026 yılı itibarıyla 2. Karabağ Savaşı’nın başlamasının üzerinden 6 yıl geçti. Azerbaycan’da Anım Günü kapsamında şehitler için törenler düzenlendi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Bakü’deki Zafer Anıtı’nı ziyaret ederek çelenk bıraktı. 

Türkiye’den de 27 Eylül dolayısıyla çeşitli mesajlar yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Karabağ mücadelesini cesaret, fedakârlık ve vatan sevgisinin yakın tarihteki önemli örneklerinden biri olarak nitelendirdi ve Türkiye-Azerbaycan kardeşliğine vurgu yaptı. 

 

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Sıfır Atık’ta 9 yıllık dönüşüm: Türkiye’den COP31’e yeni adım
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sıfır Atık’ta 9 yıllık dönüşüm: Türkiye’den COP31’e yeni adım
WhatsApp
İhbar Hattı