TİKA, Venezuela’da depremin en ağır hissedildiği La Guaira bölgesine insani yardım desteği gönderdi. Türkiye’nin Caracas Büyükelçiliği koordinasyonunda teslim edilen paketlerle, depremzedelerin temel gıda ve hijyen ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.
TİKA’DAN LA GUAIRA’YA YARDIM ELİ
Jose Maria Vargas Spor Kompleksi’nde Venezuelalı yetkililere teslim edilen yardım paketlerinde yağ, pirinç, makarna, bisküvi ve hijyen kitleri yer aldı. Her paketin, 5 kişilik bir ailenin yaklaşık 15 günlük ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlandığı bildirildi.
TÜRKİYE’DEN DEPREMZEDELERE DESTEK MESAJI
Türkiye’nin Caracas Büyükelçisi Naci Aydan Karamanoğlu, Türkiye’nin deprem acısını yakından bilen bir ülke olduğunu vurguladı. Karamanoğlu, "Biz maalesef Türkiye olarak deprem acısını çok iyi biliyoruz, birçok kez yaşadık ve depremden sonraki sürecin kısa olmadığını, devam edeceğini, depremzedelere yardım edilmesi gerektiğini çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla insani yardımlarımız da devam edecek." dedi.
VENEZUELA’DAN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR
Venezuela Dışişleri Bakan Yardımcısı Oliver Blanco, Türkiye’nin desteğini iki ülke arasındaki dostluğun güçlü bir göstergesi olarak değerlendirdi. Blanco, "Bu jesti, ülkelerimiz arasındaki kardeşlik bağının bir adım daha ilerletilmesi olarak görüyoruz. Türklerin hayatlarını tehlikeye atıp, zor şartlara müdahale ederek Venezuela halkına nasıl yardım eli uzattığını hiçbir zaman unutmayacağız." ifadelerini kullandı.