Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Depremde hasar gören camiler yeniden ibadete başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, depremlerde hasar gören camilerin restorasyonunun tamamlandığını duyurdu. Açılış, Mevlit Kandili'nde yapılacak.

GÜNDEM 24.08.2026 12:37 Güncelleme: 24.08.2026 13:33 Dicle Toğal 51 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Depremde hasar gören camiler yeniden ibadete başlıyor
Paylaş:
N

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerle hasar gören Gaziantep Bostancı Camisi ile Şanlıurfa Birecik Mahmut Paşa Camisi'nin restorasyon çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. İki cami, bugün öğle namazıyla yeniden ibadete açılacak.

MİNİSTER ERSOY'DAN AÇIKLAMALAR

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Mevlit Kandili'nin ruhani havasının, restore ettikleri vakıf eserlerinde dualarla yaşayacağını belirtti. Ayrıca, deprem sonrası restorasyonu tamamlanan bu camilerle birlikte toplamda 276 vakıf eserinin yeniden ibadete ve ziyarete açıldığını ifade etti.

MEVLİT KANDİLİ ETKİNLİKLERİ

Ersoy, açıklamasında, bu mübarek gecede 81 ildeki tarihi camilerde vakıf ecdadının ruhuna ithafen Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından okutulan 1001 hatmin duasının yapılacağını da belirtti. Mevlid-i Şerifler sonrası vatandaşlara ikramlarda bulunulacağını sözlerine ekleyerek, "Rabb'im ibadetlerimizi ve dualarımızı kabul eylesin. Aziz milletimizin ve İslam âleminin Mevlit Kandili mübarek olsun" dedi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İzmir Kiraz'da korkutan yangın: Hava araçları devrede
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İzmir Kiraz'da korkutan yangın: Hava araçları devrede
WhatsApp
İhbar Hattı