Dışişleri Bakanlığında bazı sözleşmeli personel pozisyonlarına yapılacak alımlarda uygulanacak seçim yöntemi değişti. Düzenleme; mütercim-tercüman, dışişleri hukuk uzmanı ile koruma ve güvenlik görevlilerini kapsıyor. Mütercim-tercüman ve dışişleri hukuk uzmanlarının seçiminde yazılı ve sözlü sınav uygulanabilecek. Koruma ve güvenlik görevlilerinde ise KPSS (B) grubu puanı adayların ilk sıralamasında belirleyici olacak.
MÜTERCİM-TERCÜMAN VE HUKUK UZMANLARI SINAVLA SEÇİLECEK
Dışişleri Bakanlığında sözleşmeli olarak görevlendirilecek mütercim-tercümanlar ile dışişleri hukuk uzmanları için yazılı ve sözlü sınav yapılabilecek. Adayların hangi şartlarla sınava katılacağı ve seçim sürecinin nasıl yürütüleceğine ilişkin usul ve esasları Bakanlık belirleyecek.
GÜVENLİK GÖREVLİLERİNDE KPSS PUANI DEVREDE
Koruma ve güvenlik görevlilerinin seçiminde farklı bir yöntem uygulanacak. Adaylar öncelikle KPSS (B) grubu puanlarına göre sıralanacak. Bu sıralamanın ardından, alınacak personel sayısının üç katına kadar aday bir sonraki aşamaya çağrılabilecek.
KPSS’DEN SONRA EK SINAV YAPILABİLECEK
Sınava çağrılan koruma ve güvenlik görevlisi adayları için KPSS puanı seçim sürecinin tek aşaması olmayacak. Bakanlığın belirleyeceği yönteme göre adaylara yazılı, sözlü veya uygulamalı sınav yapılabilecek. Personel seçimi bu değerlendirme sürecinin sonucuna göre gerçekleştirilebilecek.