Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

DİSK’e bağlı 16 sendikadan ortak çağrı: Çakır ve Aksu serbest bırakılsın

DİSK’e bağlı 16 sendika, Gökay Çakır ile Başaran Aksu’nun tutuklanmasına tepki göstererek iki sendikacının serbest bırakılması çağrısında bulundu.

GÜNDEM 28.08.2026 18:30 Nahibe Demirel 122 okuma Okuma Süresi: 1 dk
DİSK’e bağlı 16 sendikadan ortak çağrı: Çakır ve Aksu serbest bırakılsın
Paylaş:
N

DİSK’e bağlı 16 sendika, Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Gökay Çakır ile Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu’nun tutuklanmasına ilişkin ortak açıklama yaptı. Açıklamada, iki sendikacının maden işçilerinin hak mücadelesine öncülük ettiği belirtilerek tutuklama kararına tepki gösterildi. Sendikalar, Çakır ve Aksu’nun serbest bırakılmasını talep etti.

“SENDİKAL FAALİYET SUÇ DEĞİLDİR”

Ortak açıklamada, sendikal faaliyet yürütmenin, işçileri örgütlemenin, açıklama yapmanın ve hak aramanın suç olmadığı vurgulandı. Çakır ve Aksu’nun, madencilerin ödenmeyen alacakları ve hak kayıpları için mücadele ettiği belirtilirken, “Birimize yapılan saldırı hepimize yapılmıştır. Gökay Çakır ve Başaran Aksu yalnız değildir” ifadelerine yer verildi.

TUTUKLAMA KARARINA TEPKİ

Sendikalar, tutuklama kararının madencilerin alacakları için yürüttüğü mücadelenin kritik bir döneminde verildiğine dikkat çekti. Açıklamada, haklarını talep eden işçiler ve onlara destek veren sendikacıların hedef alınmasının kabul edilemez olduğu savunuldu. Baskı, gözaltı ve tutuklamaların işçilerin mücadelesini durduramayacağı belirtilerek Çakır ve Aksu’nun derhal serbest bırakılması çağrısı yinelendi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kayseri’de firari yakalandı: 13 yıl 11 ay cezası vardı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kayseri’de firari yakalandı: 13 yıl 11 ay cezası vardı
WhatsApp
İhbar Hattı