Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

DMM’den “kayıp çocuk” iddialarına yalanlama

DMM, Kahramanmaraş’taki saldırı sonrası ortaya atılan “kayıp çocuklar var” iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 16.04.2026 01:30 Nida Yağmur Mercan 194 okuma Okuma Süresi: 1 dk
DMM’den “kayıp çocuk” iddialarına yalanlama
Paylaş:
N

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Kahramanmaraş’taki okul saldırısının ardından ortaya atılan “kayıp çocuklar var” iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLARA YALANLAMA

DMM tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların sosyal medya üzerinden yayıldığı ve herhangi bir doğruluğunun bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada, “Kahramanmaraş’ta meydana gelen üzücü hadiseyi istismar ederek, sosyal medya üzerinden yayılmaya çalışılan ‘saldırı sonucu kayıp çocuklar var’ iddiaları asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır.” ifadelerine yer verildi.

“ALGI OPERASYONU” VURGUSU

DMM, bu tür paylaşımların toplumsal hassasiyetleri hedef alarak panik ve güvensizlik ortamı oluşturmayı amaçladığını belirtti.

Açıklamada, söz konusu içeriklerin kamu kurumlarına yönelik güveni zedelemeyi hedefleyen birer algı operasyonu olduğu ifade edildi.

VATANDAŞLARA UYARI

DMM, vatandaşlara yalnızca resmi makamlar tarafından yapılan açıklamaların dikkate alınması çağrısında bulundu.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Bakan Tekin duyurdu: Okullarda güvenlik sistemi yeniden kurulacak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bakan Tekin duyurdu: Okullarda güvenlik sistemi yeniden kurulacak
WhatsApp
İhbar Hattı