Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Doruk Madencilik işçileri eylemde: “İlla biz intihar mı edelim?”

Doruk Madencilik işçileri, aylardır alamadıkları maaşları için Ankara’daki eylemlerini sürdürüyor. Madenciler çözüm ve ödeme bekliyor.

GÜNDEM 05.08.2026 20:53 Nahibe Demirel 141 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Doruk Madencilik işçileri eylemde: “İlla biz intihar mı edelim?”
Paylaş:
N

Yıldızlar SSS Holding bünyesinde faaliyet gösteren Doruk Madencilik işçileri, aylardır alamadıkları maaşları ve alacakları için Ankara’da başlattıkları eylemlerini sürdürüyor.

Eskişehir’deki maden işletmesinde çalışan ve Türk Maden-İş Sendikası üyesi olan işçiler, haklarını almak için Ankara’da çeşitli eylemler gerçekleştiriyor.

İŞÇİLERİN MÜCADELESİ 10’UNCU GÜNÜNDE

Madenciler, resmi taahhütlere rağmen ödemelerin yapılmadığını belirterek Ankara’daki hak arayışlarını sürdürüyor.

İşçiler, eylemlerinin 10’uncu gününde Çankaya Belediyesi önünde oturma eylemi gerçekleştirdi.

“DOKUZ AYDIR KİRAMI ÖDEMEDİM”

Meclis’e giden işçi heyetinde yer alan bir madenci, yaşadığı ekonomik sıkıntıları anlatarak yetkililere çağrıda bulundu.

İşçi, aylardır maaş alamadıklarını belirterek borç içinde olduklarını, çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlandıklarını ifade etti.

Madenci, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:

“Dokuz aydır kiramı ödemedim. Her gün aynı sorunla karşı karşıyayız. Artık çözüm bekliyoruz.”

“BU MADENLER MİLLİ SERVETTİR”

Eylem yapan bir başka işçi ise madenlerin atıl durumda kalmasına tepki gösterdi.

Türkiye’de çok sayıda genç işsiz bulunmasına rağmen madenlerin işletilmemesinin ekonomik kayıp olduğunu belirten işçi, bu alanlarda yeniden üretim yapılması gerektiğini söyledi.

İŞÇİLER ALIN TERİ TALEP EDİYOR

Madenciler, herhangi bir kişinin malında veya mülkünde gözlerinin olmadığını belirterek, yalnızca emeklerinin karşılığını almak istediklerini ifade etti.

İşçiler, yetkililerden maaş ve diğer alacaklarının ödenmesi için çözüm beklediklerini belirterek Ankara’daki eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Nahibe Demirel
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Şehit aileleri ve gaziler için yeni düzenleme TBMM’de görüşülüyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Şehit aileleri ve gaziler için yeni düzenleme TBMM’de görüşülüyor
WhatsApp
İhbar Hattı