DSÖ'den koronavirüs aşısı için tarih

Dünya Sağlık Örgütü koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşı adayının, regülatörlerin onayına sunulmak üzere Aralık 2020 veya 2021'in başlarında hazır olacağını bildirdi.
 Tarih: 12-10-2020 23:08:37   Güncelleme: 12-10-2020 23:22:37
DSÖ'den koronavirüs aşısı için tarih

 

DSÖ İsviçre'nin Cenevre şehrindeki genel merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlenen son toplantısında AA muhabirinin aşı çalışmalarındaki son duruma ilişkin sorusunu, DSÖ bilim heyetinden başuzman Dr. Soumya Swaminathan cevapladı: "Tüm dünyada gerçekleşen klinik deneylerdeki ilerlemeyi görmek gerçekten çok cesaret verici. Bildiğiniz gibi şu anda klinik deneylerin bazı aşamalarında yaklaşık 40 aşı adayımız var ve bunların 10'u son aşama olan FAZ-3 denemelerinde. Bunlar (son aşamadaki aşılar) bize aşıların hem etkinliği hem de güvenliği açısından bilgi verecek". 

Dr. Swaminathan, koronavirüs aşısının regülatörlerin onayına sunulmak üzere Aralık 2020 veya 2021'in başında hazır olacağından bahsetti. DSÖ Genel Direktör Yardımcısı ve İlaçlar ve Sağlık Ürünleri Sorumlusu Dr. Simao ise "Bu aşının, denemenin yapıldığı ülkede, deneye tabi tutulduğu ülkede ruhsatlandırılması gerekecek." dedi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI