2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Paraguay'a 1-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı, gruptan çıkma şansını kaybetti. Kupadaki ilk mücadelesinde Avustralya'ya 2-0 yenilen Türkiye, bu sonuçla puansız kalarak turnuvaya erken veda etti. İlk yarısı Paraguay'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın tek golü henüz 2. dakikada Galarza'dan geldi.
İlk maçında ABD'ye 4-1 yenilen Paraguay karşısında maça şok bir golle başlayan milliler, yakaladığı fırsatları değerlendiremeyerek sahadan yenik ayrıldı. Paraguay bu galibiyetle puanını 3'e yükseltirken, Türkiye sıfır puanda kaldı. A Milli Takım, gruptaki son maçını 26 Haziran'da TSİ 05.00'te ABD ile oynayacak.
YENİ KURAL DEVREYE GİRDİ, PARAGUAY EKSİK KALDI
Uluslararası Futbol Birliği Kurulunun (IFAB), Dünya Kupası'nda uygulamaya başladığı yeni kurallar çerçevesinde Paraguay sahada 10 kişi kaldı. Mücadelenin 45+3. dakikasında Almiron, ağzını kapatarak Mert Müldür ile konuşunca VAR uyarısı devreye girdi. Pozisyonu saha kenarında izleyen El Salvadorlu hakem Ivan Barton, Almiron'a kırmızı kart gösterdi. Bu kural nedeniyle Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir oyuncu kırmızı kart görmüş oldu. Paraguay, bu kartla mücadelenin ikinci yarısını 10 kişi oynadı.
TÜRKİYE KORNER KAZANDI
Turnuvada yeni uygulanmaya başlayan bir diğer kural da karşılaşmanın 14. dakikasında ilginç bir ana sahne oldu. Paraguay kalecisi Gill, kale vuruşunu kullanırken vakit geçirince hakem Ivan Barton yeni kurallar doğrultusunda Türkiye lehine korner kararı verdi.
D Grubu'nda oynanan diğer karşılaşmada ABD, Avustralya'yı 2-0 mağlup ederek puanını 6'ya yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Grupta Avustralya ve Paraguay 3'er puanda bulunurken, puansız durumda olan A Milli Takım son sırada yer alıyor.