Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Erdoğan Avrupa’ya güvenlik resti çekti: Türkiye yer almalı

Erdoğan, von der Leyen ile görüşmesinde Hürmüz’ün açılması, Türkiye-AB ilişkileri, Avrupa güvenliği ve Gümrük Birliği’ni ele aldı.

GÜNDEM 19.05.2026 21:05 Dicle Toğal 44 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Erdoğan Avrupa’ya güvenlik resti çekti: Türkiye yer almalı
Paylaş:
N

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ankara-Brüksel hattının bölgesel krizler karşısındaki stratejik önemine dikkat çekti. Görüşmede Türkiye-AB ilişkileri, Hürmüz Boğazı, Avrupa güvenliği ve Gümrük Birliği başlıkları öne çıktı.

ERDOĞAN’DAN HÜRMÜZ VE BARIŞ MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bölgede ateşkesin korunması ve kalıcı barışın sağlanması için çaba gösterdiğini belirtti. Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, bölgede artan gerilimlerin Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin stratejik değerini bir kez daha ortaya koyduğunu aktardı.

AVRUPA GÜVENLİĞİ VE GÜMRÜK BİRLİĞİ VURGUSU

Erdoğan, Avrupa’nın güvenlik stratejilerine ilişkin girişimlerinde Türkiye’nin yer almasının fayda sağlayacağını kaydetti. Görüşmede ayrıca Gümrük Birliği’nin güncellenmesi gerektiği mesajı da öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Milyarlık imparatorlukta şüpheli ölüm krizi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Milyarlık imparatorlukta şüpheli ölüm krizi
WhatsApp
İhbar Hattı