Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye-Endonezya ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel konular ele alındı.
İKİLİ İLİŞKİLER ELE ALINDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Endonezya’nın uluslararası platformlardaki dayanışmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdoğan, bu dayanışmanın sürdürülmesinin iki ülkeye de fayda sağlayacağını ifade etti.
TİCARET VE SAVUNMA SANAYİİ VURGUSU
Görüşmede iki ülke arasındaki iş birliği de gündeme geldi. Erdoğan, Türkiye ile Endonezya arasında başta ticaret ve savunma sanayii olmak üzere birçok alanda iş birliğinin geliştirilmesinin önemli olduğunu belirtti.
Bu doğrultuda yeni adımlar atmaya devam edileceğini ifade etti.
SUBIANTO’YA COP31 DAVETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto’yu Antalya’da düzenlenecek COP31 Liderler Zirvesi’ne davet etti.
Türkiye’nin COP31’e Antalya’da ev sahipliği yapacağı daha önce Cumhurbaşkanlığı tarafından da açıklanmıştı.