Erdoğan’dan ‘tiyatro’ eleştirisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın bir öyküsünün tiyatroda sahnelenmesi konusunda, "Ana muhalefet, bunların ikizi durumunda olan, malum parti ile tiyatro izliyor. Siz kendiniz tiyatrosunuz” dedi.
 Tarih: 14-01-2020 15:37:09   Güncelleme: 14-01-2020 15:41:09
Erdoğan’dan ‘tiyatro’ eleştirisi

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, konuşmasında, geçen asra damgasını vuran küresel sistemin, tüm bölgeleri ve ülkeleri içine alacak şekilde temelinden sarsıldığına işaret ederek, “Başka bir ülkenin başına gelse asla altından kalkamayacağı nice badireyi, milletimizle birlikte göğüsledik ve etkisiz hale getirdik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihinin hiçbir döneminde sömürge, katliam, zulüm, mazlumu ezme, güçlüye teslim olma lekesi bulunmayan bir millet olarak, bize yakışan tavır ne ise onu ortaya koyuyor, onu sergiliyoruz" dedi.

Suriye'de, Libya'da, Akdeniz'de macera peşinde olmadıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı, Libya'nın, harita üzerinde biraz uzak gözükebileceğini ancak Türkiye için asla yabancı bir yer olmadığını söyledi.

Ateşkesi yazılı hale getirmek amacıyla dün Moskova'da yapılan görüşmelerde Trablus Hükümeti'nin son derece yapıcı ve uzlaşmacı bir tavır sergilediğini, ancak bu müspet tutuma karşı darbeci Hafter'in ateşkesi imzalamaya yanaşmadığının altını çizen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Darbeci Hafter önce 'evet' dedi ama sonra ne yazık ki maalesef Moskova'yı terketti, kaçtı. Ama heyetimiz oradaki o dürüst duruşunu sergileyerek imzasını attı ve şu anda belge, evrak, herşey bizim elimizde.”

KANAL İSTANBUL PROJESİ

Kanal İstanbul projesi ile ilgili Erdoğan, tüm unsurları ve boyutlarıyla iyi çalışılmış, her ayrıntısı düşünülmüş bir proje olduğunu belirterek, "Projenin finansmanında ve inşasında herhangi bir sıkıntı, sorun yaşamayacağımıza inanıyoruz. şeklinde konuştu.

DEMİRTAŞ VE TİYATRO OYUNU

HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın bir öyküsünün tiyatroda sahnelenmesine de değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ana muhalefet, bunların ikizi durumunda olan, malum parti ile tiyatro izliyor. Terörden cezaevinde yatan şahsın (HDP'li Demirtaş) eserini sergileyerek, kalkıp bunu birlikte izliyorlar. Siz kendiniz tiyatrosunuz. Eğer sıkıyorsa Diyarbakır'a git, oradaki annelerin gözyaşlarına ortak ol. Onların yavrularını da beraber, omuz omuza, dirsek temasında yürüdüklerin kaçırdı. Haydi git oraya. Niye gidemiyorsun? Onların böyle bir derdi sıkıntısı yok, onlar sadece işte katillerle, zalimlerle beraber omuz omuza yürürler."

 

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI