Bu nasıl ateşkes?

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini açıkladı: Kurtarılan köylere toplarla ateş açıldı
 Tarih: 18-10-2020 10:39:27
Bu nasıl ateşkes?

 

Azerbaycan'la Ermenistan arasında geçici insani ateşkes iki ülke tarafından kabul edilirken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı gece saatlerinden itibaren başlayan ateşkesin Ermenistan ordusu tarafından ihlal edildiğini açıkladı. Bakanlık, Ermenistan ordusunun kurtarılan köylere havan ve toplarla ateş açtığını belirtti.
Azerbaycan'la Ermenistan arasında geçici insani ateşkes kabul edilmesine rağmen Ermenistan ordusu ateşkes ihlalini sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 18 Ekim'de saat 00.00'dan itibaren yeni bir geçici insani ateşkes kabul edilmesine rağmen, Ermenistan ordusunun bir kez daha anlaşmayı büyük ölçüde ihlal ettiği belirtildi.
KURTARILAN KÖYLERE HAVAN VE TOPLARLA ATEŞ AÇILDIAçıklamada, Ermenistan ordusunun Cerbayıl'ın çevresindeki bölgelere ve Araz Nehri boyunca kurtarılan köylere havan ve toplarla ateş ettiği bildirildi. Askerler arasında herhangi bir kayıp verilmediği ifade edilen açıklamada, saldırılara Azerbaycan ordusu tarafından gerekli cevabın verildiği aktarıldı.Tüm cephe boyunca kontrolün Azerbaycan ordusunda olduğu da ifade edildi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI