Adalet Bakanı Akın Gürlek, temmuz ve ağustos aylarında kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin 148 projesine toplam 68,7 milyon lira kaynak tahsis edildiğini açıkladı.
148 PROJEYE KENDİ İŞİNİ KURMA DESTEĞİ
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile İŞKUR iş birliğinde yürütülen programlar kapsamında eski hükümlülerin topluma kazandırılması amaçlanıyor. Bakan Gürlek, bu yılın temmuz ve ağustos aylarında 148 ayrı proje için 68,7 milyon liralık kaynak ayrıldığını ifade etti. Ayrıca son 10 yılda İŞKUR aracılığıyla 3 bin 498 eski hükümlüye sağlanan hibe desteğinin yaklaşık 388 milyon liraya ulaştığı bildirildi.
TOPLUMA UYUM VE İSTİHDAM VURGUSU
Sosyal devlet anlayışıyla eski hükümlülerin üretime katılmasını desteklemeyi sürdüreceklerini belirten Gürlek, önümüzdeki dönemde bu hibe ve mesleki eğitim desteklerinin artırılarak devam edeceğini kaydetti.