Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Göktaş: Evlilik kredisi 2025'te tüm Türkiye'ye yayılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, evlilik kredisinden yararlanan gençler için eğitim programına katıldı.

GÜNDEM 17.08.2026 19:50 Güncelleme: 17.08.2026 20:22 Dicle Toğal 93 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Göktaş: Evlilik kredisi 2025'te tüm Türkiye'ye yayılacak
Paylaş:
N

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Diyarbakır'da evlilik kredisinden yararlanan gençlere yönelik düzenlenen eğitim programına katıldı. Göktaş, programda devletin gençlerin yanında olduğunu vurguladı ve "Evlilik öncesi eğitim programımızla gençlerimizi hayata hazırlıyoruz," dedi.

EĞİTİM PROGRAMINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Bakan Göktaş, "Sizleri imkanlarımızla buluşturuyoruz. Şu an ilk duraktasınız. Yanınızda olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz," şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hayata geçirilen "Aile ve Gençlik Fonu" ile 2024 yılında başlatılan evlilik kredisi projesinin 2025 yılında tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılacağını duyurdu. Göktaş, bu projeden ilk yıl deprem bölgesinde yaklaşık 5 bin gencin yararlandığını belirtti. "Cumhurbaşkanımızın iradesiyle gençlerin önünü açan yeni bir sosyal politikayı hayata geçirmiş olduk," ifadelerini kullandı.

KREDİNİN DETAYLARI VE AVANTAJLARI

Bakan Göktaş, kredinin kaynağını açıklayarak, "Gabar'da ve Filyos'ta yer altında bulduğumuz kaynakların bir kısmını gençlerin yuva kurmasına aktarıyoruz. 7 bin 166'sı Diyarbakır'da olmak üzere toplam 210 bin gencimiz bu projeden faydalandı," dedi. Evlilik kredisi, 18-25 yaş arasındaki gençler için 250 bin lira, 26-29 yaş arasındaki gençler için ise 200 bin lira sıfır faizle sunuluyor.

Ayrıca, bir çocuk sahibi olunduğunda kredinin 12 ay erteleneceği, iki çocuk durumunda ise tamamen hibe edileceği ifade edildi. Bakan, "Ne mutlu ki hem genç ailelerimizin hem de evlat sahibi olan gençlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz," dedi.

ÖZEL KONTENJAN VE DESTEKLER

Göktaş, evlilik kredisinden yararlanan gençlere yönelik İŞKUR'da öncelik tanındığını ve TOKİ projelerinde özel kontenjan ayıracaklarını da duyurdu. Ayrıca, bu fondan faydalananlar için 2 bin 46 firmayla çeyiz indirimi anlaşması yaptıklarını aktardı. Programda Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, İl Jandarma Komutanı ve İl Emniyet Müdürü de yer aldı.

Göktaş, katılımcılara, "Nikahtan sonra da çevrimiçi programlarımızda yine sizlerle bir araya geleceğiz," diyerek desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Her 100 yeni otomobilin 18’i elektrikli
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Her 100 yeni otomobilin 18’i elektrikli
WhatsApp
İhbar Hattı