Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Hatay’da konteyner kentler kapanıyor mu? AFAD açıkladı

Hatay AFAD, konteyner kentlerin tahliyesine ilişkin iddialara yanıt verdi. Barınma ihtiyacı devam eden vatandaşlara desteğin sürdüğü açıklandı.

GÜNDEM 05.07.2026 01:18 Dicle Toğal 114 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Hatay’da konteyner kentler kapanıyor mu? AFAD açıkladı
Paylaş:
N

Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, konteyner kentlerin tahliye sürecine ilişkin kamuoyunda yer alan değerlendirmelerle ilgili açıklama yaptı. AFAD, hak sahibi olup konutu teslim edilmeyen ya da barınma ihtiyacı devam ettiği belirlenen vatandaşların mağdur edilmeyeceğini bildirdi.

AFAD’DAN TAHLİYE İDDİALARINA YANIT

Açıklamada, bazı konteyner kentlerin kapatılması sürecinde vatandaşların “dışarı çıkarıldığı” yönündeki değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Sürecin, nüfusu azalan geçici konaklama merkezlerinin daha sürdürülebilir şekilde düzenlenmesi amacıyla yürütüldüğü vurgulandı.

KONTEYNER KENTLERDE YENİ TOPARLAMA SÜRECİ

AFAD, konteyner kentlerin güvenlik, sağlık, temizlik, elektrik, su, kanalizasyon ve bakım-onarım hizmetleriyle işletildiğini hatırlattı. Hane sayısı önemli ölçüde azalan merkezlerde hizmetlerin aynı ölçekte sürdürülmesinin kamu kaynakları açısından sürdürülebilir olmadığı ifade edildi.

VATANDAŞLAR BARINMASIZ BIRAKILMAYACAK

Açıklamada, konutunu bekleyen hak sahipleri ile ihtiyaç sahibi vatandaşların en yakın, altyapısı aktif ve hizmetleri devam eden konteyner kentlere nakledildiği bildirildi. AFAD, “Amaç vatandaşlarımızı konteynerden çıkarmak değil, daha sürdürülebilir koşullarda barınma hizmetini kesintisiz devam ettirmektir.” ifadelerini kullandı.

BARINMA DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Konteyner kent tahliyelerinde önceliğin kalıcı konutuna kavuşan, adına kayıtlı konutu bulunan, kiralık konuta geçebilecek durumda olan vatandaşlar ile hak sahibi olmayan kamu görevlileri olduğu belirtildi. Açıklamada, “Hak sahibi olup konutu henüz teslim edilmemiş ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca yapılan incelemeler sonucunda barınma ihtiyacının devam ettiği tespit edilen vatandaşlarımız için konteyner barınma desteği devam etmektedir.” denildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Dalgalar, akıntılar, 45 kilometre: Aysu Türkoğlu başardı!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Dalgalar, akıntılar, 45 kilometre: Aysu Türkoğlu başardı!
WhatsApp
İhbar Hattı