Bulgaristan'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu olan milli boksör Havvanur Kethüda, memleketi Trabzon'da coşkulu bir törenle karşılandı.
TRABZON HAVALİMANI'NDA COŞKULU KARŞILAMA
Bulgaristan'daki organizasyonda büyükler kategorisinde Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Trabzonlu milli sporcu Havvanur Kethüda için Trabzon Havalimanı'nda karşılama töreni gerçekleştirildi. Törne; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor Kulübü Amatör Branşlar Koordinatörü Osman Arz, milli boksörün ailesi, sporcu arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
"SIRADA DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU VAR"
Karşılama töreninde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, spora ve sporculara sağladığı desteklerden ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, milli boksörün ailesine ve antrenörlerine teşekkür etti. Kethüda'nın alt yaş kategorilerinde de önemli başarıları bulunduğunu hatırlatan Genç, "Havvanur, büyükler kategorisindeki ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandı. İnşallah yakın zamanda dünya şampiyonluğuyla da gururlanacağız." değerlendirmesinde bulundu.