Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Hayvancılıkta yeni adım! Edirne'de eğitim başladı

Edirne'de veteriner hekimlere yönelik embriyo transferi eğitimi başladı. Programda hayvancılıkta verimlilik ve üstün genetik damızlık yetiştiriciliği ele alınıyor.

GÜNDEM 22.10.2026 11:34 Mustafa Atabey Okuma Süresi: 2 dk
Hayvancılıkta yeni adım! Edirne'de eğitim başladı
Paylaş:
N

başlatıldı. Veteriner hekimlerin katılımıyla düzenlenen programda, embriyo transferi teknolojisinin hayvan yetiştiriciliğinde kullanımı ve verimliliğe katkıları ele alınıyor.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen iki günlük eğitim, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleştiriliyor. Programa Edirne'nin yanı sıra çevre illerden de veteriner hekimler katılıyor.

EMBRİYO TRANSFERİ EĞİTİMİNE VETERİNER HEKİMLER KATILDI

"Embriyo Transferi Uygulama ve Kurslar Hakkında Eğitim Programı"nın açılış konuşmasını Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse yaptı.

Eğitime Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Bilgin Güngör, İl Müdür Yardımcısı Sezer Seyhan ve Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Onur Yalçın Toptaş da katıldı.

İki gün sürecek programda bölgedeki veteriner hekimlerin embriyo transferi uygulamalarına ilişkin bilgi ve deneyimlerinin artırılması amaçlanıyor.

HAYVANCILIKTA YÜKSEK VERİMLİ ÜRETİM HEDEFLENİYOR

Eğitimin temel konularından birini, embriyo transferi teknolojisinin hayvancılıkta verimliliğin artırılmasına sağlayabileceği katkılar oluşturuyor.

Programda üstün genetik özelliklere sahip damızlık hayvanların yetiştirilmesi, yüksek verimli hayvan varlığının artırılması ve sürdürülebilir üretim uygulamalarının geliştirilmesi üzerinde duruluyor.

Bu kapsamda modern yetiştiricilik yöntemlerinin hayvancılık faaliyetlerinde daha yaygın kullanılması hedefleniyor.

UZMANLARDAN EMBRİYO TRANSFERİ SUNUMLARI

Eğitim kapsamında Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah Daire Başkanlığında görevli Ayşe Şener Denizli, Nejla Yorgancıoğlu, Gökhan Demirörs ve Necla Kalkay tarafından katılımcılara sunumlar yapıldı.

Sunumlarda embriyo transferi uygulamalarının damızlık yetiştiriciliğindeki önemi ve hayvancılıkta sürdürülebilir üretim hedefleri değerlendirildi.

VETERİNER HEKİMLER ARASINDA BİLGİ PAYLAŞIMI ARTIRILACAK

İki günlük programla Edirne ve çevre illerde görev yapan veteriner hekimlerin mesleki bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları amaçlanıyor.

Eğitimin bir diğer hedefi ise modern hayvancılık uygulamalarının yaygınlaştırılması ve üstün genetik özelliklere sahip damızlık hayvan yetiştiriciliğine katkı sağlanması.

Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen program, veteriner hekimlerin katılımıyla iki gün boyunca devam edecek.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Çin'in yeni robotu görenleri şaşkına çevirdi!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Çin'in yeni robotu görenleri şaşkına çevirdi!
WhatsApp
İhbar Hattı