İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Gaziantep ve Şanlıurfa’da etkili olan sel ve fırtına afetinin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ve Gaziantep milletvekilleriyle bir araya geldi. Görüşmede sahadaki son durum ve yürütülen çalışmalar değerlendirildi.
SAHADAKİ HASAR VE ÇALIŞMALAR MASADA
İçişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda, afet sonrası oluşan hasar tespit çalışmaları ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik adımlar ele alındı. Bölgede yürütülen çalışmaların hızlandırılması konusunda değerlendirmeler yapıldı.
“DEVLET TÜM İMKANLARIYLA SAHADA”
Bakan Çiftçi, afet bölgelerinde hayatın yeniden normale dönmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti. Devletin tüm kurumlarıyla vatandaşların yanında olduğunu vurgulayan Çiftçi, sürecin yakından takip edildiğini ifade etti.
ACİL MÜDAHALE VE NORMALLEŞME SÜRECİ
Sel ve fırtınadan etkilenen bölgelerde altyapı onarımları, hasar giderme ve yardım faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi. Yetkililer, normalleşme sürecinin en kısa sürede tamamlanması için koordineli çalışmanın sürdüğünü aktardı.