İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Manisa'daki silahlı saldırının ardından sosyal medyada yürütülen incelemelerde toplam 18 hesabın tespit edildiğini açıkladı. Çiftçi, 47 URL adresi hakkında içerik çıkarılması ve erişimin engellenmesi talebinde bulunulduğunu bildirdi.
SALDIRI TURGUTLU'DA OKUL YAKININDA MEYDANA GELDİ
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınında silahla ateş açılması üzerine bölgeye emniyet ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Olayın ardından güvenlik birimlerinin sahadaki çalışmalarının yanı sıra sosyal medyadaki paylaşımlara yönelik inceleme de başlatıldı.
SOSYAL MEDYADA 18 HESAP TESPİT EDİLDİ
Bakan Çiftçi, saldırının ardından acıyı istismar eden kötü niyetli ve provokatif paylaşımlara karşı çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.
Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının yapay zeka destekli siber açık kaynak izleme ve kontrol faaliyetlerini 7 gün 24 saat esasına göre yürüttüğünü aktaran Çiftçi, saldırı içerikli paylaşımda bulunan 6 yurt içi hesabın tespit edildiğini açıkladı.
Provokatif ve dezenformatif paylaşımda bulunduğu değerlendirilen 11'i yurt içi, 1'i yurt dışı olmak üzere 12 hesap daha belirlendi. Böylece olayla bağlantılı olarak incelemeye alınan hesap sayısı 18'e ulaştı.
47 URL İÇİN İÇERİK ÇIKARMA VE ERİŞİM ENGELİ TALEBİ
Manisa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile koordinasyon sağlandığını belirten Çiftçi, “47 URL adresi hakkında içerik çıkarılması ve erişimin engellenmesi talebinde bulunuldu.” dedi.
Saldırı içerikli paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen hesaplara ilişkin bilgiler ilgili il biriminin yanı sıra Asayiş Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığına gönderildi.
Provokatif ve dezenformatif paylaşım yaptığı değerlendirilen hesaplarla ilgili bilgiler ise ilgili il birimi, Güvenlik Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığına iletildi.
ANKARA, İZMİR VE İSTANBUL İÇİN ÇAĞRI TESPİT EDİLDİ
Siber incelemelerde Ankara, İzmir ve İstanbul'da toplanmaya yönelik çağrı içeren bir paylaşımın da tespit edildiğini açıklayan Çiftçi, ilgili il birimleri ile Güvenlik Daire Başkanlığının bilgilendirildiğini söyledi.
“PROVOKASYONA VE DEZENFORMASYONA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Çiftçi, sosyal medyadaki çalışmaların devam edeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Milletimizin acısını istismar ederek huzurumuzu bozmaya çalışan kötü niyetli girişimlere, provokasyona ve dezenformasyona müsaade etmeyeceğiz. Siber Vatan'da da karanlık ellere geçit vermeyeceğiz.”
OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN TEDBİRLER GÜNDEMDEYDİ
Olaydan bir gün önce İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilin valisinin katılımıyla “Okul Güvenliği” toplantısı gerçekleştirilmişti. Toplantıda eğitim ortamlarında güvenliğin artırılması, çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler ile kurumlar arasındaki koordinasyon ele alınmıştı.
İçişleri Bakanlığı ayrıca 2026-2027 eğitim öğretim döneminde okul ve çevrelerindeki güvenlik önlemlerine ilişkin çalışmalar yürütüleceğini açıklamıştı.