Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi, 18 Eylül’de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ekonomi ve adalet yönetimine ilişkin eleştiriler yöneltti. Açıklamada, yaşanan sorunların bedelini vatandaşların ödediği savunularak erken seçim çağrısı yapıldı.
“EKONOMİ VE ADALETTE KRİZ DERİNLEŞİYOR”
Aday Ofisi’nin paylaşımında, ekonomi ve adalet yönetimindeki sorunların iki olası nedeni olduğu öne sürüldü: Yönetim yetersizliği veya kamu yetkisinin kişisel menfaat için kullanılması.
Açıklamada, denetleyici ve düzenleyici kurumların zayıflatıldığı, kamu yönetiminde liyakat yerine kişisel bağlılığın esas alındığı iddia edildi.
“FATURASI MİLLETİN SIRTINA YÜKLENDİ”
Paylaşımda, mevcut yönetimin ekonomi ve adalet alanlarındaki sorunları çözemediği savunuldu. Yaşananların bedelinin vatandaşlara yüklendiği belirtilerek iktidarın yönetme kapasitesi eleştirildi.
“HEMEN VE DERHAL SEÇİM”
Aday Ofisi, açıklamasının sonunda çözümün sandıkta olduğunu savundu. Paylaşım, “Yarının bugünleri aratmaması için hemen ve derhal seçim” çağrısıyla sona erdi.