Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Irak'ta uçuşa yasak bölgeler açıldı

Irak, ülke hava sahasındaki askeri kısıtlamaları kaldırarak daha önce uçuşa yasak olan tüm bölgeleri sivil havacılığın kullanımına açtı.

GÜNDEM 18.09.2026 16:02 Güncelleme: 18.09.2026 16:15 Selin Sözen 55 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Irak'ta uçuşa yasak bölgeler açıldı
Paylaş:
N

Irak Ulaştırma Bakanlığı, ülke hava sahasındaki yasaklı bölgelerle ilgili dosyanın resmen tamamlandığını ve kısıtlanan alanların sivil havacılığın kullanımına sunulduğunu duyurdu.

"ASKERİ KISITLAMALAR SONA ERDİ"

Irak Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke hava sahasındaki yasaklı bölgeler dosyasının resmen kapatıldığı bildirildi. Hava sahasında yer alan askeri alanların artık bu amaçla kullanılmadığı vurgulanırken, ülkenin özellikle batı kesiminde daha önce uçuşa kısıtlanan bölgelerin de ilgili makamlara devredilerek sivil havacılık faaliyetlerine hazır hale getirildiği kaydedildi.

"ULUSLARARASI KONUM GÜÇLENİYOR"

Irak Başkomutanlık Ofisi ise Havalimanları ve Hava Seyrüsefer Genel Şirketine tam destek verileceğini açıkladı. Açıklamada, yasaklı bölgeler dosyasının kapatılmasının Irak’ın bölgesel ve uluslararası hava ulaşımındaki konumunu yeniden güçlendirme yolunda kritik bir hamle olduğu ifade edildi. Bu adımın, Irak hava sahasının etkinliğini artırması ve hava seyrüsefer kapasitesini geliştirmesi bekleniyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Hesap hareketleri dudak uçuklattı: 8 ilde operasyon
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hesap hareketleri dudak uçuklattı: 8 ilde operasyon
WhatsApp
İhbar Hattı