İstanbul Emniyet Müdürlüğü, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından 10 yıl boyunca sürdürdüğü mücadelenin bilançosunu açıkladı. Bu süre içinde 9 bin 626 operasyon gerçekleştirilirken, operasyonlarda on binlerce kişi yakalandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, darbe kalkışmasının ilk anından itibaren Terörle Mücadele, İstihbarat, Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele şubeleri ile 39 ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri kesintisiz çalıştı.
13 BİN 272 TUTUKLAMA
10 yıllık süreçte FETÖ’nün askeri, kamu ve sivil yapılanmalarına yönelik operasyonlarda, aralarında rütbeli askerler, kamu çalışanları, doktorlar, hakim ve savcıların da bulunduğu 34 bin 116 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Yakalanan zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından soruşturmaların sürdüğü adli makamlara sevk edildi. Son 10 yılda hakimliğe çıkarılan şüphelilerden 13 bin 272’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 bin 536 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, 12 bin 308 şüpheli ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
253 ŞEHİT VERİLDİ
15 Temmuz 2016 akşamı TSK içine sızan FETÖ’cü askerlerin gerçekleştirdiği darbe girişiminde ülke genelinde 63 polis, 6 asker ve 184 sivil olmak üzere toplam 253 vatandaş şehit oldu.
İstanbul Emniyeti, Cumhuriyet başsavcılıkları ve MİT ile koordineli şekilde, darbe planlayıcıları, eyleme katılanlar, kendini gizleyenler ve “gaybubet evi” olarak adlandırılan hücre evlerinde görev bekleyen şüphelilere yönelik operasyonlarını kararlılıkla sürdürüyor.