İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli yağış, kentin iki yakasında da olumsuzluklara yol açtı. Bazı alt geçitler ve yollar suyla dolarken Sultangazi’de bir daire ile iş yerini su bastı, iki farklı noktada yol çökmesi meydana geldi.
SULTANGAZİ’DE EV VE İŞ YERİNİ SU BASTI
Cebeci Mahallesi’nde bir daire, Eski Habipler Mahallesi’nde ise bir iş yeri yağmur sularıyla doldu. Selçuklu Bulvarı’nda biriken su nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken Gazi Mahallesi’ndeki bir sokak, yolda oluşan çökme nedeniyle trafiğe kapatıldı.
ARAÇ ÇUKURA DÜŞTÜ, TRAFİK AKSADI
Gaziosmanpaşa’da bir aracın lastiği, yağışın ardından yolda oluşan çukura girdi. Çevredeki vatandaşlar mahsur kalan aracı kurtarmaya çalışırken D-100 kara yolu ve bazı ilçelerde trafik yoğunluğu arttı.
ŞİLE’DE METREKAREYE 57 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
İBB ekipleri, AKOM koordinasyonunda 5 bin 638 personel ve 2 bin 74 araçla sahada görev yaptı. En yüksek yağış Şile’nin Darlık Köyü’nde metrekareye 57 kilogram olarak ölçülürken Üsküdar’da 30, Eyüpsultan’da 26, Şişli’de ise 21 kilogram yağış kaydedildi.