CHP'li Zeybek: "KÖYTÜR'ün batışını seyredenler, işsizliğe çare bulsunlar"

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek: "Samsun ve civar illerle faaliyet gösteren KÖYTÜR’ün (Yemsel Tavukçuluğun) batırılması ile bölgede bulunan 130 üretici tavuk çiftliği çürümeye terk edilmiştir".
 Tarih: 08-10-2020 10:22:26   Güncelleme: 08-10-2020 13:44:26
CHP'li Zeybek:

 

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek: "500 kişinin çalıştığı kesimhane kapatılmak durumundadır. Köytür’ün kapatılması ile üretici, tedarikçiler ve aileler dahil 7-8 bin insanımızın geçim kaynağı kurutuldu. Bölge insanımızın önemli geçim kaynağı kümes tavukçuluğu ile insanlarımızın kaliteli beyaz et ihtiyacının karşılanmasında uzun süredir önemli görevleri yerine getiren köytür’ün iflası ile bölgede ekonomik çöküş ve işsizlik hızlanacaktır. Kaderine terk edilen, çürümeye bırakılan çiftlikler, bu ülkenin milli değerleridir, mutlaka işletilmeli ve üretim yaptırılmalıdır. Kapanan tesislerin ipart hibe şartnamesine göre beş yıl boyunca satılamayacağı, devredilemeyeceği dikkate alındığında buralardaki milli servet çürümeye terk edilirken, işletme sahipleri de büyük ekonomik çıkmaz içerisine düşürülmüştür. Bir zamanlar ülkemizde örnek firma olarak gösterilen Köytür’ün batışında, devletin yerli üreticiye gerekli destekleri sağlamaması ile yem tekelleri ve birçok küresel aktörün etkisi mevcuttur".

DEVLET KÖYTÜR’E SAHİP ÇIKMALIDIR

"KÖYTÜR Yemsel Tavukçuluk A.Ş’ in batması demek; Samsun ve bölge ekonomisinin büyük zarar görmesi demektir. Binlerce insanın işinden olması, ailelerin yoksullaşması ile tavuk çiftliklerinin kapanması ve çürümeye terk edilmesi demektir. Devlet gücünü burada kullanmayacaksa! nerede kullanacak? Köytürün kurtarılması ile bölgemizde birçok kişiye iş imkânı sağlanırken, çalışanların ve tedarikçilerin aileleri desteklenmiş olacaktır. Destekler alarak tavuk çiftliği kuran birçok işletme sahibi de icralık. TKDK (Türkiye Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu) Tavuk çiftliklerinin kurulum aşamasında yaptıkları destekleri üretim ve satış süreçlerinde de desteklemelidir. TKDK kurulmuş olan tavuk çiftlilerinin çürümeye terk edilmesinin önüne geçerek milli servetimizin yok olması önlenmelidir".

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek: "Samsun’u yöneten iktidarın siyasi temsilcileri başta olmak üzere köytür’ün kurtarılmasında katkı sunacak herkesin bir an önce gerekeni yapması ile üretime geçmesi Samsun ekonomisi için kaçınılmazdır. Köytür’ün kapanması ile işsiz kalan binlerce işçiye en büyük yardım yeniden işlerine kavuşmalıdır".

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI