Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

KKTC ve Silivri’de aramalar ne durumda? MSB açıkladı

MSB, KKTC-Mersin hattındaki yolcu gemisi faciası ile Silivri açıklarında batan ticari gemi için yürütülen arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

GÜNDEM 03.09.2026 12:17 Güncelleme: 03.09.2026 12:50 Dicle Toğal 161 okuma Okuma Süresi: 1 dk
KKTC ve Silivri’de aramalar ne durumda? MSB açıkladı
Paylaş:
N

Milli Savunma Bakanlığı, haftalık basın bilgilendirme toplantısında son günlerde meydana gelen iki ayrı deniz kazasına ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Bakanlık, hem KKTC-Mersin hattındaki yolcu gemisi faciasında hem de Silivri açıklarındaki ticari gemi kazasında Deniz ve Hava Kuvvetleri unsurlarının arama kurtarma faaliyetlerine destek verdiğini bildirdi.

KKTC-MERSİN HATTINDA 7 GEMİ VE 11 HAVA ARACI GÖREVDE

MSB, 30 Ağustos’ta Girne’den Taşucu/Mersin’e seyir halindeki yolcu gemisinin alabora olması sonrası başlatılan çalışmalara Deniz Kuvvetlerine ait TCG Işın ve TCG Alemdar’ın da aralarında bulunduğu 7 gemi ile 11 hava aracının destek verdiğini açıkladı. Arama kurtarma faaliyetlerinin bölgede aralıksız sürdüğü belirtildi.

SİLİVRİ AÇIKLARINDA DENİZDEN VE HAVADAN ARAMA

Bakanlık, 2 Eylül’de Silivri açıklarında iki ticari geminin çarpışması sonucu batan gemi ve mürettebatı için yürütülen çalışmalarda da Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 4 gemi ve 1 İHA ile Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 1 uçak ve 1 arama kurtarma helikopterinin görev yaptığını duyurdu.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kaptanın ehliyeti Honduras’tan çıktı, mürettebat belgesiz!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kaptanın ehliyeti Honduras’tan çıktı, mürettebat belgesiz!
WhatsApp
İhbar Hattı